Ove godine crtajte i slikajte na Srednjoj strukovnoj školi koja se uključuje u rad centara izvrsnosti Foto: Ilustracija

Ove godine crtajte i slikajte na Srednjoj strukovnoj školi koja se uključuje u rad centara izvrsnosti

IHR/Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 08:21h | Objavljeno u Društvo

Međuprostorni odnosi, tonska skala i sjenčanja, slikanje ili crtanje mrtve prirode, akata i potreta, ali i pravilno miješanje boja teme su o kojima će u ovoj školskoj godini učiti polaznici Programa crtanja i slikanja koji će se provoditi u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin. Kroz ovaj program ova varaždinska srednja škola uključit će se u rad Centra izvrsnosti Varaždinske županije. Program će se provoditi u sklopu Centra izvrsnosti za poduzetništvo. Prijave traju do 23. rujna, dok će se testiranje za učenike održati 5. listopada, o čemu će zainteresirani učenici biti na vrijeme obaviješteni.

- Program će biti realiziran u 40 sati, a zamišljen je kao mjesto rada s darovitim učenicima te učenicima osnovnih škola koji pokazuju sklonost prema području likovne kulture i dizajna –  objavljeno je na internet stranicama Srednje strukovne škole Varaždin.

Osim ovog programa, mentori će raditi i s učenicima srednjih škola u sklopu Programa crtanja i dizajna – grafičkog i modnog.

- U sklopu ponuđenog programa individualno će se pristupati učenicima završnih razreda osnovnih škola koji pokazuju interes i darovitost za likovno izražavanje te će oni u radu s nastavnicima i stručnjacima iz područja likovne umjetnosti razvijati svoje potencijale i interese i tako steći potrebne kompetencije i predznanja za nastavak školovanja u strukovnim i umjetničkim područjima. Učenicima će se osigurati povoljna atmosfera, pribor, okolina i vrijeme koje podržavaju njihovo stvaralaštvo i emotivni sklop ličnosti jer će u takvim uvjetima najbolje razvijati vještine i steći znanja koja kroz redovno školovanje nemaju prilike, a koja su nužna za daljnji razvoj darovitosti i uspješno polaganje testova likovnih sposobnosti koji se provode pri upisu u strukovne i umjetničke srednje škole – objavljeno je na internet stranicama Srednje strukovne škole Varaždin.

Rad će se odvijati u malim grupama, do 10 učenika, a mentori će individualno pristupati svakom učeniku. Program će poticati radoznalost, istraživanje te samostalno mišljenje i stvaralaštvo, no učenici će razvijati finu motoriku ruku i prstiju te kroz  radionice upoznati različite crtačke i slikarske tehnike.