Nakon odgode, konačno raspisan natječaj za dogradnju 6. OŠ Foto: Krešo Đurić

Nakon odgode, konačno raspisan natječaj za dogradnju 6. OŠ

| 5.12.2016. u 14:32h | Objavljeno u Društvo

Zbog izgradnje POS naselja Jalkovečka i naselja Grabanice, ali i upisa djece iz drugih upisnih područja, zadnjih je godina sve izraženiji problem nedostatka prostora na varaždinskoj VI. osnovnoj školi, a njegovo se rješenje konačno počelo nazirati objavom Poziva na nadmetanje za postupak “Rekonstrukcija postojeće školske zgrade i dogradnja sportske dvorane VI. osnovne škole Varaždin – 1. faza”.

Poziv je objavljen 25. studenoga u Elektroničkom oglasniku javne nabave. Ova, prva faza predviđa rekonstrukciju postojeće školske zgrade, točnije dogradnju kata iznad glavnog ulaza u školu s izgradnjom dodatnih učionica, rekonstrukciju postojeće školske kuhinje, dogradnju četiri vanjska evakuacijska stubišta i radove kojima se osigurava cjelovita primjena mjera zaštite od požara. Također su predviđeni zahvati u postojećem prizemlju škole kako bi se osigurale dodatne učionice i kabineti te prostor za arhivu.

Dogradnja novih učionica trebala bi osigurati adekvatne uvjete za održavanje kvalitetne nastave, što će na 6. OŠ zasigurno znati dobro iskoristiti budući da i u postojećim uvjetima provode brojne aktivnosti i projekte. U ovu su školsku godinu krenuli s trinaest novih izvannastavnih aktivnosti, a učenici mogu sudjelovati i u radu više školskih grupa. Škola redovito organizira i različite projektne dane te manifestacije, što doprinosi razvoju kreativnosti učenika, a i dokazuje da će i nove prostore znati pametno iskoristiti.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u