Na međunarodnoj izložbi cvijeća VI. OŠ Varaždin predstavila se suncokretima Foto: 6. Osnovna škola Varaždin

Na međunarodnoj izložbi cvijeća VI. OŠ Varaždin predstavila se suncokretima

Varaždinske vijesti | 11.10.2017. u 13:07h | Objavljeno u Društvo

Na 22. međunarodnoj izložbi cvijeća, održanoj u sklopu Varaždinskih baroknih večeri (VBV), bili su izloženi i suncokreti koje su izradili učenici i učitelji VI. osnovne škole Varaždin.

Budući da je ove godine zemlja partner VBV-a bila Mađarska, sudionici su trebali osmisliti cvjetnu instalaciju kao poveznicu grada Varaždina, Hrvatske i Mađarske.

- Kako je Mađarska poljoprivredna zemlja, odlučili smo izraditi metalne instalacije suncokreta ispunjene biljnim materijalom, a s intenzivnim pripremama i izradom metalnih instalacija suncokreta počeli smo već početkom školske godine - istaknuli su iz VI. OŠ.

Učenici su, uz koordinaciju učiteljica Petre Lončarić Časar i Petre Kanešić te vjeroučitelja Tomislava Rogulje, preplitali žicu za latice i listiće, dok su domari Darko i Branko bili zaduženi za zavarivanje dijelova. Na gotovoj metalnoj konstrukciji učenici su latice ispunili komušinom kukuruza, listove zelenim travkama, a tučak suhim kupinama, te su sa svojim suncokretima ponosno sudjelovali u ovoom međunarodnom događanju.

6-os-varazdin-izlozba-cvijeca-suncokreti-1.jpg

6-os-varazdin-izlozba-cvijeca-suncokreti-2.jpg

6-os-varazdin-izlozba-cvijeca-suncokreti-3.jpg

6-os-varazdin-izlozba-cvijeca-suncokreti-4.jpg