Na internetskoj stranici Ministarstva obrazovanja objavljen raspored programa nastave na daljinu

MGA/VV | 15.3.2020. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

Na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen je raspored programa nastave na daljinu po razredima za osnovne i srednje škole.

Na poveznicama se može pronaći raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.

- Pozivamo sve nastavnike da snimaju sadržaje te da nam svoja uspješna video predavanja u trajanju od 15 minuta dostave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo i drugima omogućili njihovo korištenje. Potrebno nam je preko 300 video lekcija tjedno - objavili su iz MZO-a na čijoj se internetskoj stranici može naći raspored za 5. do 8. razred osnovne škole i 1. do 4. razred srednje škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred                       Termin
1. razred OŠ   počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ   počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ   počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ   počinje u 15.00 sati

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.