Projekt e-Izvori je vrijedan 133.760.000 kuna, a provodi ga Nacionalna sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu Foto: VV arhiva

Na FOI-ju održana radionica u sklopu projekta e-Izvori

Varaždinske vijesti | 19.1.2018. u 18:12h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u utorak, 16. siječnja, održana je radionica "Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti" za znanstveno-nastavne djelatnike fakulteta.

Radionicu je u okviru projekta "Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori" održala Goranka Mitrović iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a djelatnice Knjižnice posjetile su i voditeljicu Knjižnice Fakulteta organizacije i informatike Bernardu Kos.

Projekt e-Izvori, vrijedan 133.760.000 kuna, od 2016. godine provodi Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu, potaknuta nedovoljnom međunarodnom vidljivošću hrvatskih znanstvenika te zbog nedovoljne mobilnosti znanstvene radne snage, posebno mlađih znanstvenika. Provedbom projekta hrvatskim će se znanstvenicima olakšati pristup međunarodnim časopisima i bazama podataka što izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za znanstvenike i otvara mogućnosti njihove bolje međunarodne vidljivosti.

Besplatne edukacijske radionice i tribine održavat će se i u narednom razdoblju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a raspored radionica i informacije o načinu prijave dostupni su na internetskoj stranici projekta e-Izvori (baze.nsk.hr).