Modelarska liga Varaždinske županije okupila 17 ekipa Foto: ZTK Varaždin

Modelarska liga Varaždinske županije okupila 17 ekipa

VV/D. Labaš | 14.5.2017. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin, u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije, organiziralo je Modelarsku ligu za učenike osnovnih škola s područja Varaždinske županije.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi od školske godine 2012./2013. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada. Dio natjecatelja pohađalo je ili pohađa radionice koje Društvo pedagoga tehničke kulture kontinuirano provodi u svojim prostorijama.

Modelarska liga za Varaždinsku županiju održana je u petak 12. svibnja u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Varaždina, a sudjelovalo je 17 ekipa s po dva učenika, odnosno ukupno 34 učenika.

Nakon prave radne atmosfere mladi natjecatelji su izradili kutiju za ručne alate. Prvo mjesto osvojili su učenici Tea Radić i Leon Matijević iz III. Osnovne škole Varaždin (mentorica Ines Brckan), druga je ekipa Stela Kukec i Anamarija Mrkonjić iz V. osnovne škole Varaždin (mentorica Ines Brckan), a treći su Josip Kosec i Lukas Njegovec iz Osnovne škole Trnovec (mentor Domin Jurišić).