Miroslav Škoro novi suradnik na Sveučilištu Sjever u Varaždinu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Miroslav Škoro novi suradnik na Sveučilištu Sjever u Varaždinu Foto: VV arhiva / Sveučilište Sjever

Glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro, jedan od najobrazovanijih osoba na hrvatskoga glazbenoj sceni, postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin.

- Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima – istaknuo je dr. sc. Miroslav Škoro koji trenutačno ima pune ruke posla jer uz brojne obaveze nastupa i u HTV-ovu showu „Zvijezde pjevaju“ kao jedan od članova žirija.

sveuciliste_sjever_-_Miroslav_Skoro.jpg

I na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika, koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru - od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

- Sveučilište Sjever se ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno, tako i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin.

sveuciliste_sjever_-_Ante_Roncevic.jpg

Dodao je kako će u novoj ekonomiji preživjeti samo oni koji budu znali ostati ukorak s novim tehnološkim, društvenim i ekonomskim trendovima i koji će tome znati prilagoditi svoje poslovanje, a upravo zato na Sveučilištu Sjever diplomski studiji prilagođeni su zahtjevima stalnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja koje pred nas postavlja 21. stoljeće.

Miroslav Škoro rođen je u Osijeku 1962. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom Osijeku. Diplomirao na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dvije godine studirao na Community Colledge of Allegheny County, SAD. Bio je polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku - smjer marketing. U prosincu 2017. godine obranio je doktorsku disertaciju Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Napisao je knjigu "Stoput bih isto ponovo: autobiografija", a od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Sveučilište Sjever je najbrže rastuće sveučilište u Hrvatskoj. Nakon što su 2017. godine pokrenuti diplomski studiji Novinarstvo, Medijski dizajn, Ambalaža i Održiva mobilnost i logistika, prošle godine su u Koprivnici pokrenuta dva nova preddiplomska studijska programa - Prehrambena tehnologija i Tehnička i gospodarska logistika jer upravo takvi stručnjaci nedostaju u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini. Uz programe u Koprivnici, Sveučilište je pokrenulo i nove studijske programe u Varaždinu; preddiplomske studije Fizioterapija i Mehatronika te diplomske Graditeljstvo, Multimedija, Sestrinstvo i Strojarstvo. Još jedna specifičnost Sveučilišta Sjever je u tome što, za razliku od svih ostalih javnih sveučilišta, ima najveći postotak studenata u deficitarnom STEM području pa su završeni studenti ovoga sveučilišta iznimno traženi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.