Ministrica Divjak sutra predstavlja planove povratka učenika u školske klupe Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ministrica Divjak sutra predstavlja planove povratka učenika u školske klupe

IHR/Varaždinske vijesti | 22.4.2020. u 16:58h | Objavljeno u Društvo

- Nitko neće djecu tjerati u školu. Sutra će na sjednici Vlade biti predstavljeni planovi povratka u škole, svi su osmišljeni i dogovoreni s epidemiolozima. Ti planovi uključuju i to da se učenici, čiji roditelji to žele, mogu vratiti u školu, dok oni učenici čiji roditelji još uvijek nisu sigurni u povratak svoje djece u školu, mogu nastaviti pratiti nastavu na daljinu. Odluka će biti na roditeljima - poruka je ministrice Blaženka Divjak, ministrice znanosti i obrazovanja objavljena na njezinom Facebook profilu.

O povratku u školske klupe ministrica je govorila danas i na N1 televiziji.

- Druge europske države su krenule s tim. Sutra ćemo objaviti sam raspored kada se s kojim scenarijem kreće. Ako gospodarstvu želite dati priliku da se pokrene, morate omogućiti da roditelji mogu sigurno skrbiti o djeci: ili kod kuće ili da tu ulogu preuzme škola - izjavila je i dodala kako je sigurno da se nastava neće moći održavati na način kao što se održavala prije, s obzirom na mjeru socijalnog distanciranja.

- Jasno je da je nemoguće nastavu organizirati na način kao što je prije bilo. Trebamo razraditi detaljan scenarij, razgovaramo s epidemiolozima. Velika većina učenika bit će u nastavi na daljinu do kraja školske godine - rekla je.