Ministrica nagradila prosvjetare uz Svjetski dan učitelja: među nagrađenim nastavnici iz I. i IV. OŠ Foto: Ilustracija

Ministrica nagradila prosvjetare uz Svjetski dan učitelja: među nagrađenim nastavnici iz I. i IV. OŠ

VV | 5.10.2019. u 18:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Danas je Svjetski dan učitelja, a tim povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 510 najuspješnijih odgojno–obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2018./2019.
Među najizvrsnijim pojedincima koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima našlo se čak troje djelatnika I. OŠ Varaždin: dr. sc. Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave, mr. sc. Tamara Ređep, učiteljica informatike i Ivica Kolarić, univ. dipl. ing., učitelj tehničke kulture. Učitelji I. OŠ Varaždin nagrađeni su za unaprjeđenje odgojno–obrazovnog procesa i podizanja kvalitete obrazovanja na temelju više kriterija koji su bili uvjet za prijavljivanje na natječaj.
Nagrade ministrice Divjak danas je primilo i dvoje nastavnika iz IV. OŠ Varaždin: učitelj savjetnik Informatike Damir Vrbanec i učiteljica savjetnica Engleskog jezika Dijana Gašparac. Iako su njihove najvažnije nagrade dječji osmjesi, kompetencije za život koje im već desetljeće prenose u kreativnoj nastavi, danas su na svečanosti u Sveučilišnoj i nacionalnoj knjižnici u Zagrebu nagrađeni i s 10.000, kuna bruto, temeljem novodonesenog Pravilnika o nagrađivanju.