Matija Pongračić najbolji na 3. Hrvatskoj glazbenoj olimpijadi te odlazi na međunarodnu olimpijadu na Cipar Foto: Matija Pongračić/Facebook

Matija Pongračić najbolji na 3. Hrvatskoj glazbenoj olimpijadi te odlazi na međunarodnu olimpijadu na Cipar

IHR/Varaždinske vijesti | 29.1.2020. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Učenik Prve gimnazije i Glazbene škole Varaždin, Matija Pongračić osvojio je prvo mjesto na 3. Hrvatskoj glazbenoj olimpijadi u kategoriji učenika od 16 do 19 godina i time se plasirao na 5. Međunarodnu glazbenu olimpijadu koja će se održati od 22. do 25. travnja na Cipru.

Olimpijsko natjecanje se odvijalo u četiri discipline: prvi dio bio je pismena analiza iz poznavanja stilova skladatelja i skladbi, drugi dio izvođenje melo-ritamskih glazbenih primjera a vista, treći dio izvođenje i analiza tradicijske glazbe, dok je četvrti dio bio izvođenje vlastite skladbe.

U izvedbi Matijine autorske skladbe „Inferno“ i tradicijske glazbe sudjeluju: Ema Kovačić, Korina Klampfl, Klara Petric, Ruta Bobić i Borna Kosec, također učenici Glazbene škole i Prve gimnazije Varaždin. Mentorice Matiji bile su Lidija Đidara, prof. mentor iz Glazbene škole u Varaždinu i Slavica Kelemen, prof. savjetnik iz Prve gimnazije Varaždin.