Matematičari iz Centra izvrsnosti uspješni na Festivalu matematike u Puli Foto: ilustracija

Matematičari iz Centra izvrsnosti uspješni na Festivalu matematike u Puli

I.D./Varaždinske vijesti | 10.5.2017. u 08:18h | Objavljeno u Društvo

Polaznici županijskog Centra izvrsnosti iz matematike i ove su godine bili vrlo uspješni na Festivalu matematike, održanom 5. svibnja u Puli.

U kategoriji "Piko" (3. i 4. razredi) 1. mjesto i zlatne medalje osvojili su Mia Kolmanić, Teo Plantak, Filip Juraga i Antun Kralj, a drugo mjesto i srebro oko vrata Lana Šćukanec, Klara Jerbić, Marko Hrenić i Viktor Starčević. Preostale tri ekipe osvojile su 4., 8. i 11. mjesto u konkurenciji 26 ekipa.

U kategoriji "Mikro" (5. i 6. razredi) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su 1., 3., 6. i 9. mjesto, a sudjelovalo je 46 ekipa. Zlato je pripalo Barbari Kelava, Emi Kolmanić, Gabrijeli Majcen i Mislavu Putareku, a brončano odličje osvojili su Josip Kosec, Tara Fošnar, Jelena Nakić i Veronika Vitez.

U kategoriji "Mega" (7. i 8. razredi) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su 3., 5., 8. i 10. mjesto u konkurenciji 41 ekipe. Broncu su osvojili Iva Vresk, Lovro Đuranec, Alisa Pevec i Teo Putarek.

- Važno je naglasiti da smo bili jako oslabljeni, jer nam je troje najboljih polaznika Centra izvrsnosti bilo na natjecanju iz fizike - napomenuo je voditelj centra Branko Topić.

Srednjoškolci su osvojili 4., 7., 11., 14. i 15. mjesto u konkurenciji 63 ekipe.

- U srednjoj školi nedostajalo nam je čak osam učenika zbog izbornog natjecanja za olimpijske ekipe i natjecanja iz fizike - dodao je Topić.