Malac Genijalac korisnik poduzetničkog fonda Grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 12.4.2021. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je kroz različite oblike pomogao razvoj malih poduzetnika i malih poduzeća. Jedan od njih je i poduzetnički fond koji je između ostalog koristila i tvrtka AVO LOGIKON d.o.o. za program Malac genijalac.

Radi se o školi koja trenutno provodi dva programa Numicon i program mentalne aritmetike, a upisano je skoro 200 djece.

Numicon je didaktičko-matematički sustav za djecu od 3 do 6 godina gdje koriste Montessori materijale, uče kroz dodir, igru, slike te im program pomaže u shvaćanju samog pojma broja gdje ništa nije naučeno napamet niti je apstraktno već je nešto smisleno i logično. Na taj način se upoznaju s matematičkim jezikom i razvijanju mentalnih slika. Rade u malim grupama do šestero polaznika iste dobi, a program traje godinu dana.

- Program mentalne aritmetike je primjeren djeci od 4 do 12 godina, a glavni alat je abakus pomoću kojeg djeca određenim pokretima rade sve računske operacije. Kada rade s obje ruke, aktivne su im obje hemisfere mozga i tada aktiviramo više stanica mozga i djeca ostvaruju pomak u koncentraciji, pažnji, pamćenju, logičkom razmišljanju, sve što im je potrebno za bolje rezultate u školi, ali i za svakodnevni život. Svaki broj ima svoj pokret, a nakon nekog vremena djeca mogu u glavi zamisliti abakus i počinju mentalno računati. Program može pratiti svako prosječno dijete, upisujemo nadarenu djecu, ali i s određenim teškoćama. Uz vježbu, svako dijete može računati čak i više brojeva u jednoj sekundi u svojoj glavi. Radimo također u malim grupama i program traje dvije godine - pojašnjavaju.

Označeno u
Galerija slika