Ludbreškim osnovnoškolcima gradonačelnik Bilić poslao bon od 100 kuna Foto: OŠ Ludbreg

Ludbreškim osnovnoškolcima gradonačelnik Bilić poslao bon od 100 kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 7.9.2016. u 08:08h | Objavljeno u Društvo

Početak školske godine obilježen je u ponedjeljak 5. rujna i u Osnovnoj školi Ludbreg. Priredba dobrodošlice održana je za 99 učenika prvih razreda i njihove roditelje.

Uz osigurane školske udžbenike, učenici ludbreške osnovne škole proteklih su dana na kućne adrese dobili i bon u vrijednosti 100 kuna za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara. Uz bon, učenici su primili i pismo gradonačelnika Dubravka Bilića, koje prenosimo u cijelosti:

"Škola samo kaj nije počela i sigurno ti je već dosadno bez učitelja i nastavnika, bez prijatelja iz razreda, a najviše ti fale zadaće, kontrolci i ispiti. Ali, dok praznici još traju treba ih dobro iskoristiti za igru, druženje, zabavu i čitanje. Nadam se da ste napravili sve kaj ste planirali i da ste spremni za školu. Oko škole uskoro budete vidjeli neke novosti poput prometnog poligona, a u školi su vam ravnateljica, učitelji i nastavnici te majstori pripremili još poneku novost.

Bilo bi mi drago da svi zajedno krenemo u novu školsku godinu veseli i sretni te da zajedno s učiteljima i nastavnicima budemo najbolja škola na svijetu, da vrijedno radite, učite i budete najbolji kaj možete, da poštujete jedni druge, međusobno si pomažete i rastete u znanju, poštenju i prijateljstvu. Ništa se na ovom svijetu ne zaslužuje tek tako već u sve treba uložiti puno truda, snage i upornosti. Škola i znanje je vaša prilika da postanete važni, uspješni i jednog dana sretni stanovnici našeg Ludbrega, najljepšeg malog grada na svijetu. Iako vam se ponekad čini da vas nitko ne razumije, vjerujte da vam roditelji i učitelji žele samo najbolje, da vam žele prenijeti sve što znaju te da zajedno možete ostvariti sve kaj si zamislite. Budite dobri učenici i učenice, dobri prijatelji i prijateljice i ne plašite se ničega. Dobre ocjene su jako važne, ali ne zaboravite biti prijatelji jedni drugima, pomažite si i međusobno gradite školu u kojoj caruje prijateljstvo.

I ove godine budemo ti dali priliku da u jednoj od ludbreških knjižara u iznosu od 100,00 kn kupiš neke sitnice za školu i tako olakšaš svojim roditeljima ovo napeto vrijeme. Ovaj poklon bon samo odneseš u knjižaru i zamijeniš ga za stvari koje ti trebaju, a ostalo je naša briga. Uspjeli smo također osigurati i svim učenicima besplatne knjige pa te molim da svoje paziš i čuvaš da ih nakon tebe netko drugi može koristiti. Nije to možda puno, ali je znak koliko je mojim suradnicima i meni važno da sva djeca imaju jednaku priliku kroz školu postati dobri i uspješni građani našeg Ludbrega. Želim ti puno uspjeha tijekom školske godine i ako te stisnu neki problemi uvijek mi se možeš javiti."