Lepoglavu posjetili mladi Istrijani u sklopu projekta Pazi(n) mladi!

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.3.2021. u 19:28h | Objavljeno u Društvo

Kako bi se upoznali s radom s mladima na lokalnoj razini Lepoglavu su ovog vikenda posjetili mladi iz grada Pazina. Studijski posjet mladih Istrijana dio je aktivnosti na projektu “Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini”, a u Lepoglavi su posjetili Centar za mlade, Nezavisnu udrugu mladih i lepoglavski Savjet mladih.

- Rad s mladima u Lepoglavi i proteklih je godina bio primjer dobre prakse pa nas veseli da se, usprkos izazovima koje nosi „novo normalno“ Lepoglava i dalje nalazi među fokalnim točkama rada s mladima u Hrvatskoj. Obišavši naš Centar za mlade kojeg više nego uspješno vodi Nezavisna udruga mladih, Pazinjani su se uvjerili kako takvi prostori u malim gradovima poput Lepoglave predstavljaju ishodišnu točku rada s mladima. Gradska politika, iako proaktivna i inkluzivna prema mladima, bez razvijenog kritičkog sektora mladih i suradnje s istim nije potpuna. Mi smo u Lepoglavi ponosni na tu suradnju – kazao je zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač koji je ugostio delegaciju iz Pazina.

Među dvadesetak sudionika studijskog putovanja bili su predstavnici i članovi Grada Pazina, Volonterskog centra „Istra“ iz Pule, Društva „Naša djeca“ Pazin i Centra za mlade „Alarm“ Pazin.

Projekt, putem kojih su Istrijani došli u Lepoglavi usmjeren je na razvijanje suradničkog odnosa mladih i donositelja odluka temeljenih na povjerenju i participaciji što će izravno utjecati na povećanje kvalitete života mladih.

Označeno u