FOTO Učenicima prezentirane lebdjelice u sklopu Festivala znanosti na FOI-ju Foto: FOI

FOTO Učenicima prezentirane lebdjelice u sklopu Festivala znanosti na FOI-ju

N.P. | 25.4.2017. u 09:36h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U sklopu nacionalnog događanja Festival znanosti koji se ove godine održava na Fakultetu organizacije i informatike od 24. do 27. travnja, prvo predavanje bilo je namijenjeno za učenike nižih razreda 1. osnovne škole i 2. osnovne škole.

Predavanje na temu Lebdjelica (dronovi) održao je Bogdan Okreša Đurić, mag. inf., doktorand na projektu Laboratorija za umjetnu inteligenciju na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Bogdan je učenicima na njima zanimljiv način predstavio jedan od globalno popularnih trendova današnjice, a koji je i sve dostupniji širokom društvu.

- Nesvjesni potencijala takvih uređaja, ljudi ih obično smatraju samo igračkama. Jedan od prvih koraka prema suzbijanju takvog stava te širenju osjećaja za napredovanje informatike i mogućnosti ovakvih sustava ili pojedinačnih letjelica jest upravo njihovo upoznavanje - navode organizatori

Nakon uvodnog predavanja, učenicima je prezentiran let drona. Takva demonstracija bespilotne letjelice zamišljena je kao interaktivno učenje o osnovama načina rada bespilotnih letjelica, njihovim mogućnosti, ali i njihovim opasnostima, što je izazvalo veliki interes kod djece.

Galerija slika