Lara Paska iz IV. OŠ Varaždin sudjelovala u finalu međunarodnog natjecanja Foto: IV. OŠ Varaždin

Lara Paska iz IV. OŠ Varaždin sudjelovala u finalu međunarodnog natjecanja

Varaždinske vijesti | 31.10.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Lara Paska, učenica 6.c razreda varaždinske IV. Osnovne škole, sudjelovala je u finalu međunarodnog HIPPO natjecanja iz engleskog jezika.

Natjecala se u kategoriji Hippo 1 s vršnjacima iz cijelog svijeta: Indonezije, Filipina, Malezije, Kambodže, Cipra, Armenije, Rumunjske, Indije, Egipta, Tajvana, Pakistana, Vijetnama, Grčke, Italije, Srbije, Crne Gore i Turske.

- Lara je postigla 90,7 od 100 bodova te zauzela 25. mjesto. Ona je jedna od osmero učenika iz Hrvatske koji su uspjeli doći do finala u HIPPO 1 kategoriji - napomenula je ravnateljica IV. OŠ Jasmina Dvorski.

Objava rezultata (svečana ceremonija) bila je 21. listopada, online iz Italije. Lara je školsku razinu natjecanja pisala u školi, a sve ostale razine natjecanja odvijale su se online, putem Zooma. U posljednjem krugu natjecanje je imalo provjeru usmenog izražavanja te pisanja. Da su okolnosti drugačije, Lara bi finalno natjecanje kao i proglašenje obavila u Italiji.

Kako ističe ravnateljica, njena mentorica, učiteljica savjetnica Dijana Gašparac, i cijela IV. OŠ Varaždin ponosni su na Laru.

LARA_PASKA_IV_OS_Varazdin.jpg