Jubilarni 10. dan međunarodne suradnje: "FOI danas zasigurno prednjači u našoj regiji"

| 20.4.2017. u 13:24h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održava se, jubilarni, 10. dan međunarodne suradnje s brojnim renomiranim gostima te bogatim programom.

-S obzirom da je jubilarni ove smo godine odabrali jednu općenitu temu. Naime, naši će gosti isprezentirati svoja iskustva u europskim projektima, odnosno u korištenju europskih fondova - rekla je izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju FOI-ja.

Među ostalim, dodala je kako će se u sklopu programa predstaviti dvije vrhunske predavačice dr. sc. Anna Czarczyńska s Kozminski University u Varšavi, najboljeg poljskog privatnog sveučilišta sa snažnom međunarodnom reputacijom i visokim kotiranjem na međunarodnim rang listama, te prof. dr. sc. Lourdes Guàrdia s Open University of Catalonia u Barceloni, prvog on-line sveučilišta u svijetu koje trenutno broji oko 55.000 studenata i smatra se jednom od najprestižnijih institucija za obrazovanje na daljinu u svijetu.

-Oni će nam prenijeti svoja iskustva, i našim ljudima na Fakultetu i šire, cijelom Sveučilištu, i nadam se da ćemo puno naučiti od njih - dodala je Ređep.

Što se tiče drugog dijela programa Dana međunarodne suradnje, održat će se i panel diskusija "How did we benefit from EU programmes?“. Na njoj će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja te predstavnici partnerskog fakulteta FERI-ja iz Slovenije te predavačice gošće.

-Pokušat ćemo u okviru panel diskusije naziva "How did we benefit from the EU funds" napraviti rezime svega što se napravilo u zadnjih deset godina te koji su ciljevi postignuti korištenjem europskih fondova s naglaskom na Hrvatsku, Sloveniju, Poljsku i Španjolsku - objasnila je Ređep, dodavši da FOI danas zasigurno prednjači u našoj regiji po broju nacionalnih i međunarodnih projekata.

Među ostalim, prodekanica Ređep je dodala da su ponosni što je od 2015. do 2017. ukupni broj projekata u kojima FOI sudjeluje -48, od toga je 21 projekt nacionalni dok je 27 projekata međunarodnih.

Ukupni budžet tih projekata je 50 milijuna eura, dok je udio FOI-a u tim projektima 2,5 milijuna eura.

-U našem centru za međunarodne projekte radi samo četvero djelatnika pa ako usporedite kojim kapacitetima i ljudskim resursima raspolažemo, a koji novac vućemo iz EU i nacionalnih fondova možemo biti itekako ponosni - zaključila je Ređep.

Galerija slika