Još malo o upisima: najbolji osmaši Varaždinske županije završili u gimnazijama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Još malo o upisima: najbolji osmaši Varaždinske županije završili u gimnazijama

IHR/Varaždinske vijesti | 27.7.2019. u 20:16h | Objavljeno u Društvo

Prosječan broj bodova upisanih u prirodoslovno-matematički smjer Prve gimnazije Varaždin je 79,71, što je najviši prosjek broja bodova upisanih u neki od srednjoškolskih smjerova u Varaždinskoj županiji. Posljednji na upisnoj listi smjera u kojeg su pohrlili najbolji osmaši imao je 77,78 bodova, a prvi točno 80, objavila je srednja.hr 10 srednjih škola i programa u Varaždinskoj županiji koje su upisivali učenici.
Prema podacima koje su dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, prosječan broj bodova u Prvoj gimnaziji varaždin bio je 79,01 za opću gimnaziju. Treći program u koji su „otišli“ najbolji učenici su Farmaceutski tehničari na Medicinskoj školi Varaždin. Prosječan broj bodova učenika upisanih u taj program je 78,68, a najmanji broj bodova za taj smjer bio je 76,65, a najviši 80,92.
Ne četvrtom mjestu nalazi se Druga gimnazija Varaždin s prirodoslovno-matematičkom gimnazijom. Prosječan broj bodova upisanih u taj smjer iznosi 76,8, najmanji broj bodova upisanog 72,81, a najviši broj bodova upisanog 80. Slijede Prva gimnazija Varaždin s jezičnom gimnazijom gdje je prosječni broj bodova upisanih 75,39, Srednja škola Ivanec sa smjerom opće gimnazije s prosječnim brojem bodova upisanih 75,30 te Elektrostrojarska škola Varaždin s programom tehničar za računalstvo i tehničar za mehatroniku. Prosječan broj bodova upisanih u smjer tehničar za računalstvo je 75,21, a tehničara za mehatroniku 74,56. Na devetom mjestu od 10 srednjih škola i programa u Varaždinskoj županiji koje su upisivali najbolji učenici je smjer medicinska sestra/tehničar s prosječnim brojem upisanih 74,47 te medijski tehničar Elektrostrojarske škole Varaždin s prosječnim brojem bodova upisanih 73,18.