Damir Vrbanec i Dijana Gašparac iz IV. OŠ Foto: IV. OŠ Varaždin

Inovativni učitelji iz Varaždinske županije nagrađeni na natječaju ministarstva

I.D./Varaždinske vijesti | 3.1.2019. u 14:53h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Radovi učitelja i učiteljica iz četiri škole u Varaždinskoj županiji nalaze se na popisu stotinjak inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odabralo kao najbolje u sklopu Javnog poziva za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja.

Inovativni učitelji su tako Dijana Gašparac (rad: 1. Australia, IV. osnovna škola Varaždin), Damir Vrbanec (rad: Vožnjom od starta do cilja – Projektni zadatak, IV. osnovna škola Varaždin), Gordana Sokol (rad: Programirajmo s agentom - Minecraft Education Edition i Code Builder, OŠ Tužno), Marinka Mlinarić / Gordana Lohajner (rad: Bajkoviti Regoč, OŠ Veliki Bukovec), Ana Grozdanić (rad: Modeliranje funkcija u Geogebri, Prva gimnazija Varaždin) te Lidija Klampfl (Praktikum mikrobiologije, Prva gimnazija Varaždin).

Na javni poziv Ministarstva pristiglo je 398 digitalnih obrazovnih sadržaja koji su poticali razvoj učeničkih područja u niz predmeta i međupredmetnih tema, a odabranim radovima dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 kn. Odabrani digitalni obrazovni sadržaji bit će stavljeni javno i besplatno na raspolaganje na Edutoriju, repozitoriju digitalnih nastavnih materijala te informativnih i dokumentarnih sadržaja relevantnih za obrazovnu zajednicu, razvijenom u sklopu projekta "e-Škole".

Iz ministarstva ističu da su svi sudionici svojim osobnim primjerom i kreativnošću pokazali da digitalna tehnologija može biti saveznik učitelju u pronalaženju načina za aktivnije sudjelovanje učenika i podizanju njihove zainteresiranosti za učenje, te da se može primijeniti u prirodnim i tehničkim, ali i u umjetničkim, društvenim i humanističkim predmetima.

Ponosni na svoje učitelje su u svim školama pa tako i u IV. OŠ Varaždin, iz koje dolazi dvoje nagrađenih učitelja.

- IV. OŠ Varaždin kao kreativna i inovativna osnovna odgojno–obrazovna ustanova s ponosom ističe sve svoje zaposlenike kao visokoprofesionalne stručnjake u stručnom i odgojnom radu s djecom i roditeljima, jer nove tendencije obrazovanja, uz sinergiju s tradicionalnim odgojem daju uspjeh – obrazovanu i odgojenu djecu za potrebe 21. stoljeća - istaknula je ravnateljica IV. OŠ Jasmina Dvorski.