Pokrenuta javna nabava za najveći projekt energetske obnove: u Minervu se ulaže više od 73 milijuna kuna Foto: Varaždinska županija

Pokrenuta javna nabava za najveći projekt energetske obnove: u Minervu se ulaže više od 73 milijuna kuna

VV | 1.4.2019. u 21:09h | Objavljeno u Aktualno

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice pokrenula je postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove objekta Minerva.

Riječ je o najvećem projektu energetske obnove u Varaždinskoj županiji: ukupna procijenjena vrijednost iznosi čak 73,4 milijuna kuna, pri čemu je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 37,8 milijuna kuna.

Procijenjena vrijednost javne nabave za same radove iznosi 56.373.247,25 kuna bez PDV-a, a sva dokumentacija je dostupna u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH. Krajnji rok za dostavu ponuda je 18. travnja u 8 sati.

Ovim projektom planiraju se zahvati u svrhu poboljšanja energetskih svojstava zgrade čime će se smanjiti troškovi za grijanje i električnu energiju, a poboljšat će se komfor, kvaliteta zraka i zaštita od buke.
Energetska obnova uključivat će zahvate na toplinskoj ovojnici zgrade (vanjski zidovi, vanjski stropovi, grede i stupovi, vanjska stolarija, neprohodni ravni krovovi, kosi krovovi, prohodni ravni krovovi – terase) te popratne radove nužne za zahvate modernizacije strojarskih i elektrotehničkih sustava, zahvate modernizacije unutarnje rasvjete novom energetski visokoučinkovitom LED rasvjetom, izvedbu integrirane sunčane elektrane na krovovima zgrade te modernizaciju sustava GVHK - grijanje, ventilacija, hlađenje i klimatizacija te uspostavu centralnog nadzornog upravljačkog sustava.

Time će se godišnja potrošnja primarne energije smanjiti za 59,66 % u odnosu na godišnju potrošnju primarne energije prije provedbe mjera energetske obnove, a smanjit će se i emisija CO2 za 58,44 % te će zgrada iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred A+.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“