I OŠ Martijanec čiji učenici nemaju jednosmjensku nastavu u dogradnju, uskoro raspisivanje natječaja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

I OŠ Martijanec čiji učenici nemaju jednosmjensku nastavu u dogradnju, uskoro raspisivanje natječaja

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2019. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Uz projekt izgradnje Osnovne škole Vladimir Nazor u Svetom Iliji i Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, riješit će se i OŠ Martijanec.

> Prihvaćena izgradnja škole u Svetom Iliji i rekonstrukcija škole u Ivancu po modelu JPP-a, ali ne bez primjedbi

Riječ je o tri škole kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje još nemaju jednosmjensku nastavu.

U kojoj je fazi projekt OŠ Martijanec u kojoj je početkom godine počela energetska obnova zanimalo je HDZ-ovu vijećnicu Nadicu Dreven Budinski, koja je to pitanje postavila na sjednici Županijske skupštine održanoj u srijedu.

- Investicijom od 8,5 milijuna kuna škola bi trebala dobiti šest učionica i tako steći uvjete za odvijanje jednosmjenske nastave – rekla je.
Župan Radimir Čačić je rekao da je konačno postignut dogovor s načelnikom te općine te je prihvaćen model prema kojem će investiciju sa 75 posto financirati Županija, a s 25 posto Općina Martijanec.
- Riječ je o investiciji koja je prvobitno trebala koštati 4 ili 5 milijuna kuna, onda se ta priča razmahala i porasla na ozbiljnih 12 milijuna kuna, no onda smo došli do prihvatljivih okvira i to je sada osam milijuna kuna. Tada je ta priča postala razumna. Potpisan je ugovor i nadam se da ovog puta nećemo iskočiti iz ugovora kao što se već jednom dogodilo. Očekujem da ćemo ovih dana završiti tu priču te napraviti sve potrebne radnje kako bismo mogli raspisali natječaj kako bi Martijanec bio gotov. Martijanec ide – poručio je Čačić koji je primijetio i novi outfit predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a.

- Prvo pitanje bilo je od gospođe Nade Dreven Budinski koja naravno opet kreće s uvođenjem jedne nove boje. Ovo je trend za sljedeću godinu pretpostavljam, zanimljivo - prokomentirao je varaždinski župan prije nego je odgovorio na njezino  pitanje oko škole u Martijancu.

Označeno u