I djeca u invalidskim kolicima sada imaju priliku doživjeti radost zabave

vv | 10.6.2020. u 14:07h | Objavljeno u Društvo

I ove godine Rotary klub Varaždin-jug sva prikupljena sredstva sa svojih brojnih akcija usmjerava najpotrebitijima. Nakon donacija varaždinskoj Općoj bolnici, danas je isporučena i donacija Centru za odgoj i obrazovanje.

- Donacija nam je iznimno vrijedna, kako u obrazovnim, tako i rehabilitacijskim programima. Ovakva oprema, koja nije predviđena u našim standardima i propisima, ali se koristi u svijestu, daje dodatni poticaj i mogućnosti stjecanja nepoznatih iskustva djece s posebnim potrebama i s višestrukim motoričkim teškoćama, koja su u našoj školi, rekao je Zlatko Bukvić iz Centra.

centar_njihalica2.jpg

Iako su aktivnosti RC Varaždin jug, kao i čitavog društva proteklih mjeseci bile svedene na virtualna druženja - zbog čega ove godine neće biti festivala vina - njegovi članovi ipak nisu stali sa služenjem zajednici.

- Tako smo varaždinskoj Općoj bolnici i koncesionarima Doma zdravlja isporučili zaštitne maske, od kojih je dio bio kirurški. Nakon toga, zajedno s ostalim klubovima iz Varaždinske županije te rotary zakladom, donirali smo bolnici dvije termokamere u vrijednosti od 200.000 kuna. Sada nas veseli što je u Centru postavljena ljuljačke za djecu u kolicima, čija je vrijednost oko 25 tisuća kuna. Naša je ocjena bila da djeci s posebnim potrebama u odgojno obrazovnim ustanovama nedostaju specijalne sprave prilagođene njihovom zdravstvenom stanju jer ne mogu hodati i koristiti obične ljuljačke pa bivaju uskraćena za zabavu u kojoj njihovi zdravi vršnjaci obilato uživaju. Na ovaj način, specijalno prilagođenom ljuljačkom i djeca u invalidskim kolicima imaju priliku doživjeti radost zabave, budući da je ova ljuljačka opremljena ulaznom rampom, rukohvatima, leđobranom, uređajima za ograničenje njihanja, itd. A da je odluka o donaciji bila dobra, najbolje nam govore osmjesi na licima djece, rekao je Mario Sokač, predsjednik RC Varaždin jug te zahvalio svima koji podupiru njihove aktivnosti bez kojih ne bi bilo ni donacija.