Hoće li maturanti ostati bez posebnog i najvažnijeg događaja - maturalne večeri? Foto: Ilustracija/Pixabay

Hoće li maturanti ostati bez posebnog i najvažnijeg događaja - maturalne večeri?

IHR/Varaždinske vijesti | 10.5.2021. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

Pandemija koronavirusa ostavila je traga u mnogim područjima života. Dok su neki ostali bez posla, drugi su ostali bez uspomena, a hoće li ovogodišnja generacija učenika završnih razreda srednjih škola ostati bez za mnoge najvažnijeg događaja - maturalne večeri - ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Još je prošle godine zbog pandemije koronavirusa održavanje maturalnih večeri bilo pod upitnikom. U godinu dana po tom se pitanju nije ništa puno promijenilo iako su, kako doznajemo, mnoge srednje škole iz Varaždinske županije termine za maturalne večeri već rezervirale, meniji su dogovoreni, a maturantice i maturanti već su odabrali svoje haljine i odijela.

- Ne znamo hoće li biti moguće održati maturalnu večer, niti to itko zna u ovom trenutku. Termin smo rezervirali 11. srpnja, a uputa o organizaciji maturalnih večeri nema - rekla je Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin.

Maturalna večer za učenike završnih razreda Druge gimnazije Varaždin planirana je 9. srpnja.

- Pripremamo se i nadamo da će biti moguće organizirati maturalnu večer za svih šest razreda u skladu s epidemiološkim mjerama - doznali smo od Zdravke Grđan, ravnateljice Druge gimnazije Varaždin.
Termine su rezervirale i druge srednje škole. Tako bi se maturalna večer učenika Strojarske i prometne škole Varaždin trebala održati 29. lipnja.

- Rezervirali smo termin u Hotelu Turist. Pripremamo se kao da je situacija normalna, no u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije maturalna večer se neće održati - rekla je ravnateljica te škole Snježana Klarić.
Ravnateljica Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Vesna Vrček, kao i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina kažu kako se maturalne večeri planiraju organizirati nakon mature..

Više o održavanju maturalnih večeri, ali i maturalnih putovanaj pročitajte u novom broju Varaždinca...

Označeno u