Gradonačelnik podijelio zahvalnice umirovljenim edukatorima povodom Dana učitelja Foto: Krešimir Đurić

Gradonačelnik podijelio zahvalnice umirovljenim edukatorima povodom Dana učitelja

| 4.10.2018. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Danas je u salonu Gradske vijećnice povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja održan prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola Varaždina i Dječjeg vrtića Varaždin koji su u mirovinu otišli u školskoj godini 2017./2018.

- Pozvali smo učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu kako bi im se zahvalili za njihov rad. Stvarno imamo kao grad sreću da smo imali dobre učitelje i da danas imamo dobro učiteljstvo jer bez motiviranog, kompetentnog i entuzijastičnog učitelja koji voli svoj posao, nema ni radnih ni obrazovnih postignuća djeteta. Treba se na neki način tim učiteljima zbog toga i zahvaliti - rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

Gradonačelnik je uručio Zahvalnice učiteljima Mariji Posavec (I OŠ Varaždin), Vlatku Đakuloviću (II OŠ Varaždin) i Marici Kranjec (IV OŠ Varaždin) te odgajateljima Dječjih vrtića Varaždin Franciki Aladrović, Nevenu Ivančanu, Đurđi Smjernjak i Ljerki Haslinger.

 - Jako mi nedostaju moja djeca iz vrtića. Ostavila sam stariju jasličnu grupu, a često ih još uvijek posjećujem. To je jedno od najljepših zanimanja na svijetu. Radila sam ovaj posao 45 godina i mislim da bih uvijek ponovno željela biti odgajatelj. Nikada to ne bih mijenjala - naglasila je Francika Aladrović.

DSC_9307.JPG

- Predavao sam tehničku kulturu, fiziku i jednim velikim dijelom informatiku. Praktički sam začetnik informatike na II OŠ Varaždin gdje smo počeli s informatikom 1987. godine, a već smo bili na državnim natjecanjima 1988. godine. Imali smo naročito velike uspjehe u tehničkoj kulturi gdje smo ostvarili jako dobre rezultate. Kada gledam neke naše bivše učenike koji su sada sveučilišni profesori, obrtnici itd., ponosim se jako s njima te sam u mirovinu otišao sretan i zadovoljan - izjavio je Vlatko Đakulović.

UNESCO je 1994. godine proglasio sutrašnji datum, 5. listopada, Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. godine, kada je u Parizu potpisana Preporuka o statusu učitelja. Od tada se ovaj dan obilježava u više od sto zemalja. Želja i namjera je da obrazovanje odnosno učitelji i odgojitelji, dobiju društvenu važnosti koju i zaslužuju.

DSC_9300.JPG

DSC_9305.JPG

DSC_9303.JPG

DSC_9299.JPG