Grad Varaždinske Toplice osigurao besplatan prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja Foto: Grad Varaždinske Toplice

Grad Varaždinske Toplice osigurao besplatan prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja

Varaždinske vijesti | 21.2.2020. u 11:54h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždinske Toplice financirat će organizirani prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja, Osnovne škole Svibovec, iz naselja Rukljevina, Grešćevina i Poljana Donja.

Zbog nedovoljne udaljenosti svojih domova od škola, učenici iz ovih naselja dosada nisu bili uključeni u organizirani prijevoz te su do škole išli pješice ili su ih vozili roditelji. Uzimajući u obzir apele roditelja te vodeći brigu o sigurnosti djece, Grad Varaždinske Toplice odlučio je uključiti se u financiranje i omogućiti djeci besplatan i siguran prijevoz do škole. Za tu je svrhu iz proračunskih sredstava Grada za 2020. godinu izdvojeno 18.000 kuna.

- Iako su ta naselja u krugu dva kilometra od škole, javila se potreba za organiziranim prijevozom. Ceste kojima su djeca pješačila su dosta prometne, zavojite i nepregledne pa su se roditelji dosad organizirali međusobno i vozili djecu. U dobroj suradnji s Osnovnom školom Svibovec izašli smo im u susret jer nam je sigurnost djece najvažnija. Odmah smo reagirali i osigurali sredstva u proračunu Grada, ne samo za ovu školsku godinu, već za cijelu kalendarsku – istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Odluku Grada o financiranju pozdravila je i ravnateljica Osnovne škole Svibovec Melita Mesarić.

– Dolazak djece u našu Područnu školu bio je problem zbog prometnih cesta koje nemaju nogostup. Roditelji su se bojali slati djecu pješice u školi, pa su ih sami vozili te su apelirali na potrebu organiziranja prijevoza autobusom. Zahvaljujem Gradu na reagiranju i omogućavanju učenicima siguran put do škole – rekla je ravnateljica Mesarić.

Organiziranim prijevozom do Područne škole Poljana Gornja podignuta je razina sigurnosti učenika u prometu, a trenutno ga koristi 15 učenika.