Grad Varaždin preusmjerio proračunska sredstva za radne bilježnice i materijale školaraca Foto: Grad Varaždin

Grad Varaždin preusmjerio proračunska sredstva za radne bilježnice i materijale školaraca

Varaždinske vijesti | 27.8.2020. u 10:36h | Objavljeno u Društvo

- Grad Varaždin na vrijeme donosi odluke kako bi se aktivnosti prilagodile novonastaloj situaciji vezanoj uz epidemiju. Tako je dio sredstava iz proračuna Grada Varaždina namijenjenih održavanju različitih manifestacija unutarnjom preraspodjelom preusmjeren za kupnju školskih radnih bilježnica i ostalih materijala za obvezne predmete varaždinskih školaraca - priopćili su iz Grada Varaždina.

Prvotno planirani iznos u proračunu Grada Varaždina od 961.000 kuna, amandmanom gradonačelnika Ivana Čehoka na sjednici vijeća održanoj na proljeće, u rebalansu proračuna povećan je za 300.000 kuna.

- S tako osiguranim sredstvima na vrijeme se krenulo u akciju pa su škole morale do 15. srpnja prijaviti sve potrebe za materijalima koji će biti kupljeni iz rezerviranih sredstava - napomenuli su iz Grada.

Mjera se odnosi na sve učenike s prebivalištem na području Grada Varaždina i na sve one materijale koje su nastavnici odabrali i koji uključuju:

- radne bilježnice obveznih predmeta od 1. do 8. razreda
- zbirke zadataka obveznih predmeta od 1. do 8. razreda
- kutije za Tehničku kulturu od 1. do 8. razreda
- geografski atlas za 5. razred

Grad Varaždin poduzeo je ovu mjeru kako bi svi učenici imali besplatne materijale za sve obvezne predmete koje su do spomenutog datuma nastavnici morali odabrati.

- S ukupno 1.261.000 kuna iz gradskog proračuna dodatno se pomaže roditeljima i djeci kako bi im bila donekle olakšana situaciju vezanu uz koronavirus i prateću gospodarsku situaciju te početak nove školske godine - istaknuli su iz Grada.