Siniša Jenkač Foto: Grad Novi Marof

Grad Novi Marof dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja

Varaždinske vijesti | 7.8.2018. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

Grad Novi Marof prvi je put raspisao natječaj za dodjelu stipendija za učenike srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj godini 2018./2019.

Radi se o 20 stipendija učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (alatničar, armirač, autolimar, automehatroničar, bravar, CNC operater, dimnjačar, elektroinstalater, elektromehaničar, fasader, frizer, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, keramičar-oblagač, krojač, krovopokrivač, kuhar, konobar, limar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, obućar-postolar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar, staklar, stolar, strojobravar, šivač, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, vozač motornog vozila, zavarivač, zidar). Mjesečni iznos stipendije po učeniku iznosi 500 kuna, za deset mjeseci, od 1. rujna 2018. godine.

Odluku o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola potvrdilo je Gradsko vijeće, a gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, ističe da se politikom dosadašnjeg ulaganja u fakultetsko, a sada i u srednjoškolsko obrazovanje mijenja obrazovna struktura što će donijeti pozitivne pomake i na gospodarskom planu.

- Grad prvi put u 28 godina postojanja daje ovakve stipendije. Nadam se da će biti dovoljno zainteresiranih što bi značilo interes i za ta obrtnička zanimanja. Znamo koliki su problemi s nedostatkom učenika, a onda i radne snage u tim obrtničkim zanimanjima - istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Natječajem su definirani opći uvjeti za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija, kriteriji za utvrđivanje liste kandidata te zahtijevana dokumentacija. Pismene prijave s dokumentacijom dostavljaju se poštom Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Novog Marofa, Trg hrvatske državnosti 1, 42220 Novi Marof, ili osobno u Upravni odjel za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Novog Marofa, do 21. kolovoza 2018. godine.

Više informacija te obrasci za prijavu na natječaj za dodjelu stipendija za učenike srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja mogu se pronaći na internetskoj stranici Grada Novog Marofa: http://novi-marof.hr/2018/08/06/natjecaj-za-dodjelu-ucenickih-stipendija/