Grad Ivanec poduzetnicima sufinancira dodjelu đačkih stipendija Foto: Srednja škola Ivanec

Grad Ivanec poduzetnicima sufinancira dodjelu đačkih stipendija

Varaždinske vijesti | 8.10.2020. u 15:47h | Objavljeno u Društvo

Grad Ivanec objavio je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za pokrivanje dijela troškova učeničkih stipendija za učenike s prebivalištem na administrativnom području grada Ivanca. Njime je Grad pozvao sve poduzetnike (mikro, mala, srednja i velika poduzeća kao i obrtnike) koji posluju na gradskom području da se prijave za dodjelu gradske potpore u vidu pokrivanja dijela troškova učeničkih stipendija.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i obrtnici koji za šk. godinu 2020./2021. s učenicima imaju sklopljen ugovor o stipendiranju, pod uvjetom da učenici imaju prebivalište na području Ivanca. Grad će svima takvima stipendije subvencionirati s 200 kuna mjesečno po učeniku, počevši od 1. rujna 2020. godine. Ono što je posebno važno jest to da poduzetnik pritom može koristiti neograničen broj potpora (ovisno o broju učenika koje stipendira), pod uvjetom da stipendija koju dodjeljuje učeniku nije manja od 300 kuna mjesečno.

Zahtjev za dodjelu potpora podnosi se na posebnom obrascu dostupnom na www.ivanec.hr – rubrika Službene objave ili u prostorijama gradskog Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo. Svu propisanu dokumentaciju potrebno je poslati najkasnije do 5. studenog 2020. (isključivo poštom, preporučenom pošiljkom) na Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, s naznakom Javni poziv - potpore za đačke stipendije.