FOTO Veselo obilježen Dan OŠ Petrijanec

Varaždinske vijesti | 13.6.2018. u 17:24h | Objavljeno u Društvo

Učenici i djelatnici OŠ Petrijanec pod motom "Nema mjesta mržnji, samo je ljubav u našim srcima" veselo su obilježili još jedan Dan škole.

U prepunoj školskoj dvorani, 7. lipnja, održana je svečana priredba koju su pripremili polaznici umjetničkih grupa sa svojim mentorima, a koja je posebno iznenadila i razveselila goste iz europskih zemalja, sudionica Erasmus + projekta čija je članica i OŠ Petrijanec. Divili su se, tijekom boravka u ovoj školi, doživljenoj multikulturalnosti te se oradovali izvođenju točaka na raznim jezicima koje su i sami mogli razumjeti, kao i načinu na koji su po prvi put primljeni u ovaj školski prostor otvoren svima koji doprinose odgoju i obrazovanju za budućnost.

S posebnom radošću i ponosom nazočnima se obratila ravnateljica škole Valerija Paljak koja je istaknula važnost stalnog usavršavanja učitelja koji odgajaju i obrazuju nove naraštaje da jednog dana budu na ponos sebi, svojim obiteljima, ali i široj zajednici. Pozvala je sve na prihvaćanje različitosti i toleranciju bez koje škola ne bi bila toliko uspješna na raznim područjima svoga djelovanja. Čestitala je svim učenicima i mentorima koji su ime škole promicali do državne razine, ali i svima onima koji predano i odgovorno, s puno ljubavi svakodnevno doprinose radu škole.

Njenim se čestitkama pridružio i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, koji se, kao prosvjetni djelatnik, složio s time da je ulaganje u djecu najunosnije ulaganje, a kao načelnik je istaknuo da će i dalje potpomagati razne školske projekte koji su svima na ponos.

Tijekom priredbe simbolično je rastvorena eko- zastava jer je OŠ Petrijanec po četvrti put, zahvaljujući i vrijednim eko-kumovima, uljari Patrčević, obnovila svoj eko-status i ponosna je nositeljica srebrne plakete pa se na priredbi uz hrvatsku, romsku i zavičajnu himnu Petrijancu, mogla čuti i eko- himna pod nazivom „Volim“ što je ujedno i zaokružilo moto cijele svečanosti.

Tvrdnjom „škola – to smo mi“ od publike su se sa osmjehom oprostile voditeljice programa, učenice Lana Domjan i Laura Vukešin, te ujedno najavile početak najljepšeg dijela školske godine, školske ljetne praznike.

Označeno u
Galerija slika