FOTO Osigurane potpore za studente i učenike, Kostanjevac im rekao:  "Nemojte se upuštati u politiku" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Osigurane potpore za studente i učenike, Kostanjevac im rekao: "Nemojte se upuštati u politiku"

VV | 10.11.2019. u 15:45h | Objavljeno u Društvo

U Općini Vinica danas su studentima i učenicima deficitarnih zanimanja s područja Općine Vinica podijeljene odluke o mjesečnoj novčanoj potpori. Općina će u ovoj akademskoj, odnosno školskoj godini podijeliti 48 studentskih potpora i šest učeničkih za one koji su upisali strukovna deficitarna zanimanja.
Iznosi potpora za učenike iznose 200 kuna mjesečno, a iznosi potpora za studente su 300 kuna za one koji studiraju u susjednim županijama, a za one koji studiraju u ostalim dijelovima Hrvatske 500 kuna mjesečno. Međutim već iduće školske godine planiraju se povećati iznosi stipendija tako da će oni koji sada dobivaju 300 kuna dobivati 500 kuna, a oni koji dobivaju 500 kuna, dobivat će mjesečno 700 kuna potpore, najavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac danas u Vinici.
- Jedan liječnik, odnosno kirurg ne može izvesti operaciju ako nema prateće osoblje i zato su i deficitarna strukovna zanimanja jednako važna kao i zanimanja za koje se obrazuju naši studenti – rekao je Kostanjevac.
.
Načelnik Kostanjevac pozvao je mlade da se aktivno uključe u društveni život svoje općine svojim idejama.
- Nemojte se upuštati u političke aktivnosti, jer koliko je politika dobra, nekima čini i dosta štete. No, nemojte se bojati ni toga – poručio je mladima Kostanjevac.
U ime učenika i studenata zahvalila se studentica treće godine programa Menadžment sporta i turizma na Međimurskom veleučilištu Antonija Ivančić.
- Ova stipendija mi jako puno znači jer kao studentica nigdje ne radim, pa onda se tako rasterećuje moja obitelj. Tu stipendiju najviše trošim na putne troškove – rekla je.

 

Označeno u