FOTO: U topličkoj školi održan međunarodni seminar "Fridolin i njegovi prijatelji“ Foto: OŠ Varaždinske Toplice/Mara Malenica

FOTO: U topličkoj školi održan međunarodni seminar "Fridolin i njegovi prijatelji“

V.M./Varaždinske vijesti | 18.10.2016. u 14:53h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama, 11.i 12. listopada, održan je međunarodni seminar iz njemačkog jezika "Fridolin i njegovi prijatelji".

Na seminaru su predstavljeni novi materijali za rad na interaktivnoj ploči s učenicima u nižim razredima osnovne škole.

U opuštenoj atmosferi učitelji su aktivno sudjelovali u radu i sakupljali nove ideje za izvođenje nastave na satovima njemačkog jezika.

Učenici 3. razreda imali su ogledni sat njemačkog jezika isprobavajući i uvježbavajući nove materijale na interaktivnoj ploči. Na početku su bili znatiželjni i pomalo prestrašeni, ali radeći na ploči strah je ubrzo nestao te su se aktivno i veselo uključivali u rad, pjevali , navijali te tako puno novog naučili.

Uz učitelje iz naše županije sudjelovali su i učitelji iz Slovenije i Srbije koji su također zainteresirani za rad s interaktivnim materijalima koje smo dobili na seminaru. Prisutni učitelji dobili su radne materijale i interaktivne sadržaje na izmjenjivom disku.

Organizator seminara je Boris Menrath, koordinator ureda ZfA ( Zentralstelle für Auslandsschulwessen-Köln) za južnu Europu iz Beograda.

Predavači su bili Alfred i Bertha Baar koji već dugo rade na projektu Fridolin i tako su iz vlastitog iskustva osmislili i razradili ovakav način rada.

Najvažniji zaključak seminara je važnost primjene takvoga načina rada u praksi kako bi se učenike što više motiviralo,animiralo i aktiviralo u radu u cilju lakšeg učenja i savladavanja nastavnih sadržaja.

Galerija slika