FOTO: U Sračincu studentima dodijeljene stipendije i "božićnice" Foto: Općina Sračinec / Z. Mikašek

FOTO: U Sračincu studentima dodijeljene stipendije i "božićnice"

I.D./Varaždinske vijesti | 25.12.2016. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

Najbolji studenti i maturanti s područja općine Sračinec u petak su potpisali ugovore s Općinom Sračinec, koja će ih i u ovoj školskoj i akademskoj godini pratiti stipendijama.

- Kao i dosad, stipendiramo studente koji studiraju u udaljenijim gradovima s 500 kuna mjesečno, one koji studiraju u Varaždinu i susjednim županijama s 400, a najbolje maturante s 200 kuna. Glavni kriterij kojim smo se vodili pri dodjeli stipendija je - izvrsnost. Čestitam vam na uspjehu u školi i na fakultetu i vjerujem da će vam ove stipendije barem malo pomoći da školovanje završite što uspješnije - rekao je načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec prilikom potpisivanja stipendija.

Stipendije od 500 kuna dobili su studenti udaljenijih gradova, njih 17, 400 kuna za studente u Varaždinu i susjednim županijama dobilo je šest studenata, a šest maturanata zaslužilo je stipendiju od 200 kuna.

- Kriteriji za dodjelu stipendija su dosta visoki, ali vi ste ih uspješno ispunili. Stipendijama Općine Sračinec želimo potaknuti mlade ljude na rad i nagraditi one najbolje pa su tako i ove godine stipendije dobili svi koji ispunjavaju kriterije - istaknuo je zamjenik načelnika i predsjednik komisije za dodjelu stipendija Krunoslav Lukačić.

U večernjim je satima održano i druženje sa svim studentima s područja općine Sračinec, a tom im je prilikom dodijeljena "božićnica" od 200 kuna.

 

Galerija slika