FOTO Studenti s područja općine Petrijanec potpisali ugovore o stipendiranju Foto: Općina Petrijanec

FOTO Studenti s područja općine Petrijanec potpisali ugovore o stipendiranju

Varaždinske vijesti | 13.12.2017. u 17:10h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama Društvenog doma u Petrijancu, proteklog su vikenda potpisani ugovori o dodjeli stipendija, odnosno novčanih naknada nadarenim studentima.

Dodijeljene su tri stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske županije, pet stipendija za studente koji studiraju na području Međimurske županije, a 29 stipendija dodijeljeno je za studente koji studiraju izvan navedenih županija ili u inozemstvu. Ukupno je tako potpisano 37 ugovora o stipendiranju.

- Općina je i ove godine nastavila brinuti o studentima s područja općine, štoviše, ove smo godine povećali iznos stipendija kako bismo omogućili što bolje uvjete u nastavku obrazovanja - naglasio je važnost visokoškolskog obrazovanja načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Stipendije za izvrsnost dobili su studenti koji su ispunili minimum zahtjeva/kriterija, neovisno o materijalnom statusu studenta, a načelnik Posavec ujedno je pozvao sve studente da ulažu u svoje obrazovanje, budu uporni i proaktivni, te im istovremeno ostavio "otvorena vrata" za svaku buduću suradnju u pogledu prijedloga, kritika ili projekta kojim će ih Općina Petrijanec nastojati podržati u nastavku školovanja.

- Veoma sam počašćena što sam među dobitnicima stipendije za izvrsnost. Iskreno zahvaljujem Općini Petrijanec kao i samom načelniku da pridaje značajnu pažnju i vrijednost školovanju. Stipendija je ove godine povećanog iznosa i daje izuzetnu potporu mom studentskom standardu, promiče u meni motiviranost za većim angažmanom i ulaganjem u vlastito obrazovanje. Pohvalila bi skrb za studente i opravdat ću Vaše povjerenje - kazala je Mateja, studentica bioinformatike na Fakultetu za zdravstvene naukie u Mariboru.

Stipendije će biti isplaćene za cijelu akademsku godinu, od listopada akademske godine 2017./2018. zaključno s 15. srpnjem 2018. Iznos stipendije za sve koji studiraju izvan Varaždinske i Međimurske županije te u inozemstvu, njih 29, povećan je za 100 kuna, a sve tri kategorije stipendiju će dobivati jedan mjesec više u odnosu na prošle godine.

Novčana pomoć nadarenim studentima za akademsku godinu 2017/2018 dodjeljuje se studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije u mjesečnom iznosu od 300 kuna, studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije u mjesečnom iznosu od 350 kuna, te studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske i Međimurske županije na području Republike Hrvatske ili u stranoj državi u mjesečnom iznosu od 600 kuna. Općina Petrijanec će mjesečno za stipendije iz proračuna izdvajati 20.050 kn.

petrijanec-stipendije-1.JPG

petrijanec-stipendije-2.JPG

petrijanec-stipendije-3.JPG

petrijanec-stipendije-4.JPG

petrijanec-stipendije-5.JPG

petrijanec-stipendije-6.JPG

petrijanec-stipendije-7.JPG

petrijanec-stipendije-8.JPG