FOTO Rekonstruirana dvorana u vrtiću u Aleji, u vrtiću u Biškupcu krov, a dobili su i klimu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Rekonstruirana dvorana u vrtiću u Aleji, u vrtiću u Biškupcu krov, a dobili su i klimu

IHR/Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 12:53h | Objavljeno u Društvo

- Nije važno samo energetski obnoviti objekte. Važno je da se i unutra uređuju, međutim to ide postupno – rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za novinare u Dječjem vrtiću Varaždin – Aleja.

Nakon što su završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade vrtića u Aleji, rekonstruirana je sportska dvorana u vrtiću te su izmijenjeni svi podovi u prizemlju.

-  Rekonstrukcija dvorane koštala je 57.000 kuna, a izmjena podova 52.000 kuna. Sanirali smo i krovište koje je prokišnjavalo, a krovište je sanirano i u vrtiću u Biškupcu, gdje je „curilo“ u dječje sobe i blagovaonicu. To smo riješili parcijalnom sanacijom, odnosno sanirali smo polovicu krova te smo sve prostore u vrtiću u Biškupcu klimatizirali. Sanacija je koštala nešto više od 20.000 kuna, a klimatiziranje 10.500 kuna – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak.

Iako je situacija u objektima gradskog vrtića znatno bolja u odnosu na prije pet do 10 godina, još je puno toga za popraviti.

- Osobno uvijek nekako plačem nad vrtićima u Koprivničkoj i Kozarčevoj ulici u Varaždinu, koji trebaju temeljite rekonstrukcije. Za vrtić u Koprivničkoj čekamo odluku osnivača na koji način ćemo to riješiti, a Kozarčeva je napravljena energetska obnova, međutim tu je ostao ogromni problem krovište koje prokišnjava – rekla je Husnjak.

Gradonačelnik Čehok kaže da je važno istakuti da se u vrtiću odvijaju radovi bez povećanja cijene vrtića za roditelje.

- Postoje u Hrvatskoj gradovi koji su podigli cijene vrtića, pa su onda išli u obnovu. Mi smo zadržali cijenu prema roditeljima, a gradimo – rekao je Čehok.

Galerija slika