FOTO Povodom Dana otvorenih vrata, 6. OŠ posjetio - Zlatko Dalić

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

I ove godine VI. osnovna škola Varaždin otvorila je svoja vrata sadašnjim i bivšim učenicima, učiteljima te roditeljima učenika.

Ovogodišnja je "Potraga za znanjem" bila u znaku „Škole za život“ uz primjenu tehnologije u nastavi i izvanastavnim aktivnostima što je obilježeno radionicama u kojima su sudionici mogli vidjeti dio aktivnosti oko kojih se učenici i učitelji trude tijekom godine.

IMG_0156.jpg

Okupljeni roditelji i učenici mogli su sudjelovati u radionicama prateći razne poučne staze: znanstvenu, tehničku, kulturnu, kreativnu, sportsku. A uz sve navedeno, na školskom trgu održan je već tradicionalan božićni sajam! Roditelji su ponovno imali prilike sjesti u školske klupe, a učenici su sa svojim voditeljima izvannastavnih grupa pokazali zanimljivosti iz svojih područja interesa, ali uz primjenu novih tehnologija i aplikacija koje se koriste u svakodnevnoj nastavi u VI. osnovnoj školi Varaždin.

Roditelji su mogli odabrati jednu od 5 poučnih staza: znanstvenu, tehničku, kreativnu, kulturnu i sportsku - prema svojim sklonostima. Svaka je staza uključivala nekoliko radionica, a zadatak posjetitelja bio je sudjelovati u jednoj radionici po izboru, tako da su sudionici mogli aktivno sudjelovati na tri radionice. Nakon svake radionice slijedilo je 5 minuta odmora za vrijeme kojeg su svi mogli posjetiti prodajnu izložbu učeničke zadruge u holu škole.

IMG_0905.jpg

Znanstvena staza obuhvaćala je radionice pod nazivom Fizika i matematika na kojoj su zainteresirani roditelji i učenici istraživali gorenje u čaši, napravili dugu u epruveti te su istraživali otvaranje lopoča. U radionici Biologija i Prva pomoć zainteresiranim roditeljima i učenicima, polaznici Prve pomoći pokazali su vježbu nakon koje su sudionici radionice imali priliku ponoviti istu vježbu.

Na znanstvenoj stazi su još bile radionice iz kemije i matematike, povijesti i geografije na kojoj se izrađivala simulacija vulkana, a sve radionice su koristile digitalne alate kao što su Coggle, LearningApps, Plickers, Mentimeter, Kahoot, Linoit tj. lino ploča i slično.

IMG_0136.jpg

Unutar tehničke staze svoje su aktivnosti pokazali polaznici Astronomske grupe i matematike, Tehničke kulture i informatike, a najveći interes je pobudila radionica robotike i informatike gdje su se polaznici imali prilike upoznati s programiranjem robota LEGO Mindstroms te se i sami okušati u programiranju.

Kreativna staza je potpuno opravdala svoj naziv jer su sudionici Keramičarske radionice i Domaćinstva pokazali svoju maštovitost i spretne ruke, a ujedno su organizirali i prodajnu izložbu svojih radova u holu škole. Kulturna staza je pokušala roditeljima i učenicima predstaviti rad Debatne grupe i Građanskog odgoja preko debatiranja na tezu Treba li zabraniti mobitele u školi? Članovi Scenske grupe na engleskom jeziku prikazali su prigodni igrokaz na engleskom jeziku, a u knjižnici je radionica po nazivom Umijeće čitanja i pisanja pružila priliku roditeljima i učenicima čuti književne radove učenika te komentirati i iznositi svoje doživljaje. Uz tu aktivnost članovi Novinarske grupe su sudionicima zadali zadatak izvještavanja s Dana škole pred kamerom uz korištenje podataka na lino ploči te su pokazali kako se radi intervju.

IMG_0914.jpg

Sportska staza je dala priliku raditeljima i učenicima da se okušaju u šahu, a oni koji su željeli biti fizički aktivniji mogli su se u sportskoj dvorani okušati u nekoliko dvoranskih sportova.

Božićni sajam je i ove godine bio okupljalište roditelja i učenika gdje su svi uz topli čaj mogli slušati prigodne pjesme na engleskom i njemačkom jeziku u izvedbi učenika škole. A na humanitarnom sajmu roditelji su mogli kupiti čestitke te na taj načim pomoći onima kojima je potrebno malo veselja u ovo predbožićno vrijeme. Gost iznenađenja nije se mogao dugo tajiti jer se brzo pročulo da je ravnatelj Mario Stančić pozvao u školu Zlatka Dalića, izbornika srebrne hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomogao u dobrotvornoj aktivnosti čemu se on rado odazvao. Izbornik je došao u školu kako bi potpisivao čestitke koje su izradili učenici VI. osnovne škole. Oduševljenje je bilo neopisivo te su svi prisutni željeli fotografiju s nogometnim izbornikom. Humanitarni sajam bio je uspješan te se prikupljeni iznos potrošio na slatke paketiće za Odjel pedijatrije i Odjel dječje kirurgije varaždinske bolnice za djecu koja su tamo trenutni pacijenti da im se bar malo uljepšaju bolnički dani.

Nakon završetka radionica i božićnog sajma, djelatnici škole sudjelovali su na svečanoj sjednici zajedno s umirovljenicima VI. osnovne škole. 

IMG_1018.jpg

IMG_0995.jpg

IMG_0940.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.