FOTO Osnovnoškolci u Črešnjevu otpad razvrstavaju i u školi Foto: Čistoća Varaždin

FOTO Osnovnoškolci u Črešnjevu otpad razvrstavaju i u školi

Varaždinske vijesti | 14.11.2017. u 20:53h | Objavljeno u Društvo

Osamdesetak osnovnoškolaca Područne škole u Črešnjevu odnedavno može razvrstavati otpad i u prostorima škole. Zahvaljujući tvrtci Čistoća d.o.o. Varaždin, koja već sedam godina obavlja poslove sakupljanja i odvoza otpada na području općine Beretinec, i u ovoj su školi postavljene kutije za razvrstavanje otpada.

Inače, mališani su već stekli navike razvrstavanja otpada, a prema riječima Jasne Brdar, ravnateljice OŠ Tužno, koje je dio i Područna škola u Črešnjevu, prošli su i dodatnu edukaciju u samoj školi. Učenici već sada dobro znaju što ide u koju od tri kutije – plavu za papir i karton, žutu za plastiku i crnu za ostali otpad – koje se nalaze u svakom razredu te ostalim prostorima u školi. Usto, postavljene su i kutije za prikupljanje starih baterija. Na ovaj je način škola u Črešnjevu došla na popis više desetaka škola, vrtića i drugih javnih institucija u kojima je tvrtka Čistoća omogućila razvrstavanje otpada.

- Što se više otpada razvrstava, ne samo u školama i vrtićima, već i u samim kućanstvima, u konačnici će biti manje otpada koje završava u spremnicima predviđenim za ostali otpad, što nam je svima i glavni cilj - poručili su iz Čistoće.

Prilikom podjele kutija za razvrstavanje otpada školu je posjetio i načelnik općine Beretinec Igor Kos. On je osnovnoškolce potaknuo da savjesno i odgovorno razvrstavaju otpad što su već naučili kod svojih kuća.

Inače, tvrtka Čistoća i Općina Beretinec sklopili su ugovor o obavljanju poslova sakupljanja i odvoza otpada na području općine u prosincu 2010. godine. Podjela kutija za razvrstavanje otpada u školi u Črešnjevu, te još ranije u vrtiću u istom mjestu, nastavak su dobre suradnje tvrtke i Općine.

cresnjevo_cistoca_1.JPG

cresnjevo_cistoca_2.JPG

cresnjevo_cistoca_3.JPG

cresnjevo_cistoca_4.JPG

cresnjevo_cistoca_5.JPG

cresnjevo_cistoca_6.JPG