Biciklistički kamp "Sigurno u prometu" Foto: BK Maraton Kreidler

FOTO: OŠ Vinica domaćin biciklističkom kampu "Sigurno u prometu"

| 20.4.2017. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu realizacije projekta „Želim voziti bicikl“ u OŠ Vinica tijekom proljetnih praznika organiziran je biciklistički kamp za učenike osnovnih škola (Vinica, Petrijanec, Cestica i Novi Marof) koji su na školskom natjecanju „Sigurno u prometu“ ostvarili zapažene rezultate.

- Projekt kojeg je odobrilo Ministarstvo obrazovanja u suradnji s općinama Vinica, Cestica, Petrijanec i grad Novi Marof, mi smo vidjeli da je potreba da učenici u školi nauče voziti bicikl. Uvriježeno je pravilo da sva djeca znaju voziti bicikl, međutim vidimo da to nije tako i tu se može jako napredovati. Ovaj projket je počeo u rujnu prošle godine, a ciljna skupina projekta su djeca petog razreda da nakon toga stvarno znaju voziti bicikl - rekao je Branimir Štimec voditelj projekta i trener Biciklističkog kluba Maraton Kreidler, koji je nostielj ovog projekta.

Kamp traje četiri dana od utorka 18. travnja do petka 21. travnja od 8:00 do 12:00 sati. Iz svake škole biti će maksimalno 8 učenika (4 dječaka i 4 djevojčice) koji će se pripremati za županijsko natjecanje na kojem će sudjelovati 4 učenika iz svake škole (2 dječaka i 2 djevojčice). Kamp obuhvaća biciklističku vožnju na biciklističkom poligonu u dvorani te učenje prometnih pravila i propisa u razredu. Nastava će se realizirati paralelno u dvije grupe do 16 učenika u dvorani i do 16 učenika u razredu.

- U dvorani OŠ Vinica vježbaju na poligonu spretnosti, da stvarno vidimo kako to rade. Nakon prakse, uče teoriju i to je u biti spoj teorije i prakse. Nakon što savladaju poligon idemo na ulicu na test. Prvi cilj da svako dijete dobi vozačku dozvolu od HAK-a i da bude siguran u prometu, da se zna ponašati na cesti i da zna sva pravila i da kada to savladaju da se paze na cesti. Drugi cilj je da ona djeca koja se žele natjecati da budu motiviranija pa prvo imamo županijsko prvenstvo, pa državno prvenstvo i prvenstvo Europe - zaključio je Štimec.