FOTO: OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama obilježila Hrvatski olimpijski dan

| 10.9.2016. u 21:45h | Objavljeno u Društvo

U školskoj sportskoj dvorani, noseći bijele majice i sudjelovanjem u sportskim natjecanjima, učenici i učitelji Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama obilježili su 9. rujna, Hrvatski olimpijski dan.

Učenici razredne nastave su se natjecali u različitim štafetnim igrama koje su organizirali njihovi razrednici. U igrama nije nedostajalo borbenosti i upornosti, a učenici su pokazali veliku spretnost i snalažljivost. Najbrži i najspretniji se pokazao 4.a razred.

Učitelj Mario Sremec je za više razrede organizirao nogometne utakmice. Njima je ujedno otvoren Školski nogometni turnir za dječake od 5. do 8.razreda.

U prvoj utakmici 8.a razred bio je bolji od 7.a rezultatom 10:0. Četiri je gola dao Florijan Kos, dva Josip Tomić, a po jedan Lovro Bujanec, David Pantaler, Ivan Bedeković i Andrija Potrebica.

U drugoj utakmici 6.b je pobijedio 7.b rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je Saša Bešenić. U trećoj utakmici, u ogledu petih razreda, slavili su učenici 5.b razreda pobijedivši vršnjake iz 5.a razreda rezultatom 8:0. Šest je puta strijelac bio Filip Hrženjak, a dvaput Toni Zadravec.

I četvrti susret završio je rezultatom 8:0, pobjedom 8.b nad 6.a razredom. Gabriel Brlečić se pet puta upisivao na listu strijelaca, Mateo Modrić dvaput, a Petar Hrženjak jednom.

Prolazak u daljnje natjecanje izborile su ekipe 8.a, 6.b, 5.b i 8.b razreda, a svoju snagu na terenu ponovno će odmjeriti 23. prosinca, posljednjeg dana nastave u prvome polugodištu.

-Svi su sportski susreti bili popraćeni navijanjem i velikim pljeskom navijača za svoje favorite. Upravo su aktivno sudjelovanje učenika u sportskim natjecanjima te fair play navijanje u olimpijskom duhu bili ciljevi organizacije obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u Osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama - ističu organizatori.

Galerija slika