FOTO: Diplome malim plivačima iz Osnovne škole Trnovec

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.5.2019. u 09:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici trećih razreda Osnovne škole Trnovec uspješno su završili školu plivanja koja se održavala na varaždinskim Gradskim bazenima. Kao i svake godine dosad, financijska sredstva za školu plivanja osigurala je Općina Trnovec Bartolovečki, a diplome je u srijedu, 8. svibnja, malim plivačima uručio načelnik Zvonko Šamec.

- Ovo je četvrta godina kontinuirane općinske potpore školi plivanja za učenike. Ovoga je puta sudjelovalo 41 dijete, za koje smo osigurali po 180 kuna, dakle ukupno 7.380 kuna. Djeca su zadovoljna, svi rado sudjeluju, stoga mi je drago što im Općina to može omogućiti. To ćemo svakako i dalje podržavati, u suradnji s našim osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu - rekao je načelnik Šamec koji je učenicima čestitao na uspješno završenoj obuci u plivanju.

Neki su učenici stekli dodatna iskustva u pravilnom izvođenju tehnika plivanja dok je za druge to značilo stjecanje osnovnih vještina plivanja.

- Taj oblik tjelesne i zdravstvene kulture je njima vrlo prihvatljiv, jako se vesele i shvaćaju svi, a mi smo već puno edukacija radili s djecom, da je vještina plivanja izuzetno važna. Djeca su se ozbiljno primili posla, većina njih je ovladala tim početničkim tehnikama plivanja, stoga su i dobili diplome plivača, a ima tu i nekoliko učenika koji će morati još malo poraditi na svojoj vještini. Obećali su da će to i napraviti, jer shvaćaju da je to zaista disciplina koja čuva njihov život i njihovo zdravlje - kazala je ravnateljica Osnovne škole Trnovec Radmila Sačić.

Podsjetila je da je plivanje sport koji pokreće sve mišiće.

- Jako je pohvalno da u ovo vrijeme kad nam se djeca sve manje kreću, sve su manje fizički aktivna, a sve više vezana uz moderne tehnologije, imaju mogućnost sudjelovati u školi plivanja. To je doista korisno i sretni smo što svake godine naša Općina Trnovec Bartolovečki osigurava financijska sredstva za obuku svih učenika 3. razreda. Još će jedna generacija učenika sljedeće godine bezbrižno otići na svoje maturalno putovanje, jer sam uvjerena da će svi ovladati tom vještinom i da neće biti nikakve opasnosti - zaključila je Sačić.

Podsjetimo da su ovogodišnju školu plivanja već ranije završili i učenici 3. razreda Osnovne škole Šemovec, njih 25. Općina Trnovec Bartolovečki za njihovu je obuku osigurala 4.500 kuna.

os_trnovec_4.JPG

os_trnovec_5.JPG

os_trnovec_7.JPG

os_trnovec_3.JPG

os_trnovec_2.JPG

os_trnovec_1.JPG

os_trnovec_6.JPG