Europski školski sportski dan: Toplički učenici vježbali na otvorenom

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.10.2017. u 12:40h | Objavljeno u Društvo

I ove se godine toplička škola Antuna i Ivana Kukuljevića priključila obilježavanju Europskog školskog sportskog dana koji se u Hrvatskoj provodi već treći put dok je koordinacijsko tijelo i ove godine Središnji ured za sport koji provodi projekt Europske komisije – Europski tjedan sporta.

Cilj je ovog prijekta promicanje sporta i podizanje svijesti djece o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Vođeni profesorom tjelesne i zdravstvene kulture Mariom Sremcem, svojim razrednicima i ostalim učiteljima, viši razredi topličke škole već drugi puta ove školske godine odlaze na organizirano vježbanje, trčanje i šetnju uređenim stazama i šetnicama gradskog parka.

Budući da su učenici velik interes za trčanje parkom iskazali obilježavajući Hrvatski olimpijski dan, odlučeno je da se opet vježba na otvorenom u prirodi.

Niži su razredi odlučili odmjeriti svoje snage u štafetnim igrama, a kako većinu vremena učenici provode sjedeći u školskim klupama u zatvorenim prostorima, nije ni čudo da svaki puta s velikim veseljem, voljom i željom hrle u gradski park na vježbanje.

-Gradski park nas mami i priziva svojom ljepotom, svježim zrakom i lijepo uređenim stazama za trčanje i hodanje - ističu učenici dok profesor Mario svaki puta poziva učenike da se i u slobodno vrijeme koriste tim stazama, a sve sa željom da im tjelesna aktivnost postane trajna potreba i navika.