Ema zavrtnik (lijevo) i Lucija Pintarić Foto: Proelkom Studio

Ema Zavrtnik i Lucija Pintarić osvojile srebro i broncu na 32. godišnjoj konferenciji AEHT

M. N./Varaždinske vijesti | 18.11.2019. u 12:08h | Objavljeno u Društvo

Proteklog je tjedna Split bio domaćin 32. godišnje konferencije AEHT (European assocation of hotel and tourism schools) u sklopu koje se održalo natjecanje u 10 stručnih kategorija, sedam iz područja gastronomije, servisa i bara te tri iz hotelijerstva i turizma. U natjecanju je sudjelovalo više od 300 učenika i studenata iz 29 europskih država te gostujućih SAD-a i Pakistana.

Natjecali su se i učenici iz Gospodarske škole Varaždin koji su se kući vratili s dvije medalje, jednom medaljom srebrnog sjaja, a drugom brončanog. Ema Zavrtnik je u kategoriji iz područja hotelijerstva i turizma osvojila srebrnu medalju iz hospitality managementa, dok je Lucija Pintarić u sklopu tima u kategoriji predstavljanje turističke destinacije osvojila broncu.

Konferencija AEHT-e afirmira osnovne europske vrijednosti što su uz obrazovanje i timski rad, razmjena iskustava i znanja, multikulturalnost i povezivanje učenika i škola. Upravo stoga su natjecanja u svim disciplinama timska i nikada članovi jednog tima nisu učenici škola iz iste države već pobjeđuju isključivo multukulturalni timovi.