Eleonora Ključarić i Ivana Ismajlovski osvojile 2. i 3. mjesto na PH-u u kompjutorskoj daktilografiji Foto: Gospodarska škola Varaždin

Eleonora Ključarić i Ivana Ismajlovski osvojile 2. i 3. mjesto na PH-u u kompjutorskoj daktilografiji

Varaždinske vijesti | 26.11.2019. u 16:45h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 42. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je u subotu 16. studenoga održana tradicionalna manifestacija, 41. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva i u njegovu informatičkom kabinetu.

Sudjelovalo je 27 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije dobne skupine (13 do 16 g. i 17 do 20 g.) iz Osnovne škole Zorke Sever Popovača, Upravne škole Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Ekonomske škole Požega, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Prve ekonomske škole iz Zagreba, te mladi predstavnici Hrvatskog stenografskog društva, kao i šestero natjecatelja u disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription).

Natjecanje je provedeno putem Taki programa, što znači da je cijeli postupak od prijave, natjecanja i objave rezultata digitaliziran i javno objavljen na web stranici: www.intersteno.it - Internet contest - national competitions classifications - odabrati Državno natjecanje 2019. - continue - potrebno odabrati dobnu skupinu.

U skupini natjecatelja od 13 do 16 godina, u disciplini 10-minutnog online prijepisa teksta, Eleonora Ključarić, učenica 3. C razreda Gospodarske škole Varaždin osvojila je 2. mjesto s 329,0 neto otkucaja u minuti. Njen mentor bio je nastavnik Saša Pokos.

U istoj disciplini, 3. mjesto osvojila je učenica 3. A razreda, Ivana Ismajlovski s 286,0 neto otkucaja u minuti. Njena mentorica bila je nastavnica Ivana Meštrić.

2019_HSD_029_resize.jpg