Elektrostrojarska škola Varaždin ovaj tjedan na online nastavi Foto: VV arhiva; ESŠ

Elektrostrojarska škola Varaždin ovaj tjedan na online nastavi

Varaždinske vijesti | 9.11.2020. u 09:01h | Objavljeno u Društvo

- S obzirom na lošu epidemiološku situaciju, osobito u Varaždinskoj županiji, te na temelju provedenih anketa koju su popunili nastavnici i učenici, odluka je da će nastava za sve razrede u Elektrostrojarskoj školi u tjednu od 9. do 14. studenoga biti online. To se odnosi i na praktičnu nastavu, vježbe – sve - obavijestili su iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

- Svi smo mišljenja da bi bilo najbolje da je nastava u školi (najmanja je mogućnost zaraze – svi nose maske, dezinfekcija, provjetravanje), ali većina učenika putuje, druže se sa svima drugima u prijevozu, prije i poslije škole pa je time mogućnost zaraze velika. Posebno sada kad je vrhunac širenja virusa u našoj županiji i veliki je broj zaraženih - pojasnili su iz škole.

- Uz učenike moramo misliti i na nastavnike, tj. da ovom mjerom izbjegnemo bolovanje i zarazu većeg broja nastavnika. Ako bi se to dogodilo, onda nema ni online nastave, nema ničega, jer bolestan čovjek pod temperaturom koji jedva diše i umara se nakon 10 min sigurno ne može držati online nastavu. Složili smo se da je bolje žrtvovati 5 radnih dana (koji se mogu odraditi online), a sačuvati zdravlje učenika i nastavnika. Nadamo se i vjerujem da će od 16. studenoga situacija biti bolja i da ćemo krenuti s nastavom i u školi. Pratit ćemo situaciju i krajem sljedećeg tjedna donijeti odluku što i kako dalje - naglasio je ravnatelj škole Igor Kos.

ess_varazdin_07112020_1.jpg

ess_varazdin_07112020_2.jpg

ess_varazdin_07112020_3.jpg