Ekološki projekt udruge Ajmo: Smećko i Vrećko u školi u Klenovniku Foto: Udruga "Ajmo"

Ekološki projekt udruge Ajmo: Smećko i Vrećko u školi u Klenovniku

Varaždinske vijesti | 2.4.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Članovi Udruge za unapređenje i zaštitu zdravlja "Ajmo" su s učenicima iz Osnovne škole grofa Janka Draškovića u Klenovniku proveli projekt "Smećko i Vrećko".

- Projektom se radilo na razvoju ekološke svijesti i kritičnosti kod djece, ali i njihovih roditelja te članova obitelji. Kod djece su se pokušale razviti navike sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada kako u školi, tako i u obiteljskom domu - pojasnili su iz udruge.

Projekt je podijeljen u tri etape: pričanje priče "Smećko i Vrećko" te razgovor o priči, kreativno izražavanje djece (crtanje likova, izrada lutaka, nastavak priče, pisanje dijaloga među likovima, dramatizacija priče...), a u posljednjoj fazi djeca primjenjuju sve što su naučila - kroz zabavnu igru razvrstavaju sličice otpada u pripadajuće spremnike.

- Provođenjem ekoloških projekata i radionica u vrtićima i školama kod djece se želi razviti shvaćanje o utjecaju čovjeka na promjene u prirodi, razvijati human odnos čovjeka prema prirodi, osjećaj za uređenje okoliša i životni prostor te razvijati ekološki ispravno ponašanje djece koje će primjenjivati i u zreloj dobi. Nadamo se da će se provedba projekta proširiti i na druge škole i vrtiće našeg područja - poručili su iz Udruge "Ajmo".

udruga_ajmo_skola_klenovnik_projekt_31032021_2.jpg

udruga_ajmo_skola_klenovnik_projekt_31032021_3.jpg

udruga_ajmo_skola_klenovnik_projekt_31032021_1.jpg