Ekipa OŠ Ljubešćica najbolja u pružanju prve pomoći na gradskom natjecanju u Novom Marofu Foto: GDCK Novi Marof

Ekipa OŠ Ljubešćica najbolja u pružanju prve pomoći na gradskom natjecanju u Novom Marofu

V.M./Varaždinske vijesti | 18.3.2017. u 11:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u subotu, 11. ožujka, organiziralo je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, prvu od ukupno tri razine Natjecanja mladih HCK.

Cilj natjecanja je popularizirati rad Crvenog križa, važnost učenja i poznavanja vještine prve pomoći te motivirati mlade za humanističko djelovanje u zajednici.

Škola domaćin ovogodišnjeg natjecanja, na kojem se okupilo 40-tak sudionika, bila je Osnovna škola Novi Marof.

Natjecatelji, dvije ekipe podmlatka Crvenog križa iz osnovnih škola Novi Marof i Ljubešćica na šest radnih pozicija pokazali su svoje znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te praktično znanje i vještinu iz pružanja prve pomoći osobama s realistično prikazanim ozljedama zadobivenim u simuliranim situacijama nesretnih slučajeva.

Natjecanje je završilo proglašenjem rezultata i dodjelom priznanja.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja bila je ekipa Osnovne škole Ljubešćica predvođena mentoricom Petrom Siladi, plasiravši se time na Međužupanijsko natjecanje mladih HCK koje će se održati 8. travnja 2017. godine u Međimurskoj županiji.

Označeno u