Drugo druženje mladih planinara u Šemovcu: nakon radionica počastili se gulašom

Varaždinske vijesti | 13.11.2019. u 19:45h | Objavljeno u Društvo

U dvorištu i prostorijama OŠ Šemovec prošle je srijede, 6. studenog 2019. bilo jako veselo. Naime, održao se 2. Planinarski kotlić u organizaciji učitelja i voditelja planinarskih grupa OŠ Veliki Bukovec, Ludbreg, Martijanec, Jalžabet, IV. OŠ iz Varaždina te domaćina OŠ Šemovec uz pomoć Hrvatskog planinarskog društva „Miv“ iz Varaždina.

Nakon uvodnih pozdrava sedamdesetak djece prošlo je kroz radionice i na taj su se način upoznali s mnogim planinarskim zanimljivostima: izradom čvorova, osnovama orijentacije, prve pomoći i geografskim smještajem planinskih vrhova u svijetu i Hrvatskoj. Usvojena znanja provjerili su kvizom i dobro se zabavili.

U sklopu akcije „Posadi drvo, ne budi panj“ zajedno su posadili sadnice hrasta, bora i jabuka. Cijelo to vrijeme vrijedne kuharske ekipe pripremale su planinarski gulaš u kojemu su svi sudionici u slast uživali na kraju druženja.

- Glavni cilj bio je okupiti vršnjake sličnih interesa i potaknuti ih na druženje te kvalitetno provođenje vremena u prirodi. Smatram da smo u tome zaista uspjeli jer je odaziv bio velik. Učenici su s velikim entuzijazmom sudjelovali u radionicama i dali sve od sebe. Da su zadovoljni organizacijom i realizacijom, pokazuju njihova nasmiješena lica i brojni pozitivni komentari. Iako nismo bili na planini, osjećali smo da je ona cijelo to vrijeme bila s nama - kazala je voditeljica Planinarske grupe Marija Vugrinec.

Označeno u