Potpisivanju studentskih ugovora nazočio je i zamjenik načelnika Mario Klapša

FOTO Dogodine veće stipendije za maruševečke studente

M.P./Varaždinske vijesti | 1.12.2017. u 19:47h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Damir Šprem, načelnik Općine Maruševec, večeras je u prostorijama Općine s 21 studentom koji su u akademskoj godini 2017./2018. upisali prvu godinu studija potpisao ugovore o stipendiranju.

Mjesečni iznos stipendije za učenike koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije iznosi 200 kuna, a za one koji studiraju u Zagrebu i drugdje 250 kuna. Međutim, s 1. siječnja iduće godine stipendije će biti veće te će iznositi 300, odnosno 350 kuna.

- Kao i prijašnjih godina, Općina i ove akademske godine nastavlja sa stipendiranjem svih redovnih studenata s područja naše općine. Osim ovih novih studenata, Općina nastavlja stipendirati i 51 redovnog studenta koji iz ranijih godina imaju sklopljen ugovor o stipendiranju s Općinom, a dostavili su potvrdu fakulteta o upisu u novu godinu studija. Općina će tako u ovoj akademskoj godini stipendirati ukupno 72 studenta - pojasnio je načelnik Općine Maruševec.

Petra Možanić iz Donjeg Ladanja koja je ove godine upisala smjer Graditeljstvo na Sveučilištu Sjever i Marinko Đurasek iz Koretinca koji je upisao smjer Održivi razvoj na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu poručili su da će im stipendija mnogo značiti.

- Stipendiju ću potrošiti na sebe, na stvari koje trebam, prvenstveno na prijevoz - rekla je Petra, dok je Marinko istaknuo kako će njemu stipendija također olakšati troškove.

- Odlično je što će stipendija s 1. siječnja i porasti - poručio je.

Inače, načelnik Općine Maruševec istaknuo je kako će Općina za sve kategorije mještana, počevši od naknada za novorođenčad i radnih bilježnica za osnovnoškolce pa do studentskih stipendija, ove godine umjesto dosadašnjih milijun kuna izdvojiti 1,4 milijuna kuna.

- Brinemo o našim mladima te im pomažemo u njihovom obrazovanju - naglasio je Šprem koji je u kratkom govoru studente pozvao da ostanu u svojem kraju.

- Nažalost, kao i u drugim sredinama, i kod nas je trend iseljavanja uzeo maha, no trudimo se zadržati mlade u našem okruženju. Usto, pokušavamo dogovoriti i neke stvari s privrednicima kako bi se naši mladi dodatno stipendirali i vezali uz naš kraj i ovdje ostali. Koliko ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo - zaključio je Šprem.

Galerija slika