Dječji vrtić Varaždin europskim projektima usavršava odgojiteljice Foto: Dječji vrtić Varaždin

Dječji vrtić Varaždin europskim projektima usavršava odgojiteljice

Varaždinske vijesti | 5.5.2018. u 12:06h | Objavljeno u Društvo

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin odgovorno pristupaju važnoj zadaći koju provode: poučavanju i brizi o djeci najranije predškolske dobi, stoga razumiju važnost cjeloživotnog učenja koje im omogućava da same kontinuirano stječu kompetencije u različitim područjima čime postaju kvalitetnijim odgojiteljima.

- Osim Agencije za odgoj i obrazovanje, DV Varaždin participira i u različitim programima Europske Unije kroz programe koje provodi Agencija za mobilnost i programe EU: od virtualnih eTwinning projekta do aktivnosti mobilnosti u svrhu učenja. U tijeku je projekt "Vrtić za budućnost" kojim želimo podići razinu digitalnih kompetencija te onih u engleskom jeziku, a ovih je dana odobren i projekt "Danas edukacija, sutra inovacija" - napominje ravnateljica Dječjeg vrtića "Varaždin" Jasenka Husnjak.

Odobrenih 160.000 kuna djelatnici DV Varaždin već su počeli koristiti za individualna stručna usavršavanja u Europi pa su odgojiteljice tako dosad učile u Nizozemskoj, Grčkoj, Latviji, na Malti i u Italiji, a predstoje im i stručna usavršavanja na Kanarskim otocima, Švedskoj te Cipru i Španjolskoj.

djecji_vrtic_varazdin_2_-_MARINA_ERASMUS.jpg