Dea Busija i Diana Laura Jantol najbolje ludbreške učenice

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Dea Busija i Diana Laura Jantol najbolje ludbreške učenice Foto: Grad Ludbreg

U povodu Dana grada Ludbrega održan je prijem za najbolje učenice Osnovne škole Ludbreg i Srednje škole Ludbreg.

Riječ je o nagradama koje se tradicionalno uručuju u sklopu Dana grada Ludbrega. Nagrade su učenicama uručili gradonačelnik Dubravko Bilić i Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća grada Ludbrega.

Najboljom učenicom Osnovne škole Ludbreg proglašena je Dea Busija, učenica osmog razreda Osnovne škole Ludbreg.

U nastavku donosimo tekst obrazloženja Odluke:

"Već od samog početka Dea Busija isticala se u odnosu na druge učenike svojom savjesnošću, aktivnošću i suradništvom. Uvijek je spremna pomoći, pažljiva je i empatična. Besprijekornog je vladanja i učenja te djeluje poticajno na ostale učenike. Radi toga je često puta bila izabrana za predsjednicu razreda.

Sudjelovala je na školskim priredbama te obilježavanju svih važnih datuma u našoj Školi. Uključena je u raznovrsne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti kao što su pjevački zbor, prometna skupina, plesna skupina, Dječji forum, mladi kemičari, karate…

Kao predstavnica članova Dječjeg foruma pristustvovala je svečanosti proglašenja Grada Ludbrega prijateljem djece u Zagrebu 2017. godine. Prvi saziv dječjeg gradskog vijeća izabrao je učenicu Deu Busija za prvu dječju gradonačelnicu Ludbrega i tu dužnost još uvijek obnaša.

Sudjelovala je u mnogobrojnim natjecanjima i smotrama te uvijek postizala izvrsne i zapažene rezultate:
4. razred - Večer matematike, školsko natjecanje iz matematike, Državna smotra pjevačkih zborova u Varaždinu
5. razred - Večer matematike, školsko natjecanje iz matematike, školsko i županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, školsko natjecanje iz geografije, županijsko natjecanje iz geografije (2. mjesto), međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”, Festival matematike Varaždinske županije
6. razred - Večer matematike, međuopćinsko natjecanje LiDraNo 2019, školsko natjecanje iz matematike, županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, školsko natjecanje iz geografije (1. mjesto); prisustvovala 4. Danima Bože Hlasteca te Balogijadi; projektni dan – zamjena uloga – sudjelovala kao učiteljica Glazbene kulture
7. razred - školsko natjecanje iz matematike, školsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, međuopćinska smotra Lidrano 2020; sudjelovala na županijskom natjecanj “Čitanjem do zvijezda” te se plasirala kao ekipa zajedno s učenicama Zarom Bilić i Ilonom Rak na državno natjecanje; na školskom natjecanju iz geografije i biologije osvojila je 1. mjesto; natjecanje “O okolišu se pobrini i otpad zbrini” – 2. mjesto i nagradama; sudjelovala na prvom Festivalu Ivan Kukuljević Sakcinski i Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Kaj je naša duša i popiefka”; sudjelovala na 2. Danima Zlate Brzeske u Velikom Bukovcu (izvodila svoju autorsku pjesmu prijavljenu na natječaj te bila nagrađena za nju)
8. razred – prisustvovala Zboru malih pjesnika u Zalataru; školsko natjecanje iz kemije; radionica njemačkog jezika
Nagradu Učiteljskog vijeća za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima primila je u 5., 6. i 7. razredu."

Najboljom učenicom Srednje škole Ludbreg proglašena je Diana Laura Jantol koja pohađa smjer opća gimnazija.

U nastavku donosimo tekst obrazloženja:

"Diana Laura Jantol učenica je uzornog vladanja te je prva tri razreda srednje škole završila s odličnim općim uspjehom, a vjerujemo da će u istom duhu i istim uspjehom završiti i četvrti razred. Tijekom svog školovanja bila je izuzetno aktivna u više područja kao npr. biologija, informatika, engleski i njemački jezik te hrvatski jezik. Uglavnom je stjecala pozitivno iskustvo i lijepe nagrade.

Najveći uspjeh postigla je osvojivši treće mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te smo kao škola izuzetno ponosni na taj rezultat. U postizanju ovakvih izvanrednih rezultata pratila ju je i mentorica Bojana Marijanović.

Učenica je također bila i dio drugih aktivnosti i natjecnja iz maatematike “Klokan”, informatike “Dabar”, “Statističke olimpijade”, Best in English” te “Večer matematike”."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.