Dani međunarodne suradnje na FOI-ju okupili brojne domaće i inozemne studente

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Dani međunarodne suradnje na FOI-ju okupili brojne domaće i inozemne studente Foto: FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike u tijeku su Dani međunarodne suradnje (eng. FOI International Days 2019), koji su u prva dva dana okupili tristotinjak sudionika, domaćih i inozemnih studenata i gostujućih predavačasa sveučilišta diljem svijeta.

Cilj ovog trodnevnog događanja, koji se odvija do sutra, 17. svibnja 2019., jest informiranje, umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje. Dan međunarodne suradnje, održan danas, 16. svibnja, kao centralni događaj u okviru FOI International Days 2019, jedno je od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, a u okviru istog je održano nekoliko značajnih predavanja te panel diskusija na temu inovativnih pristupa u edukaciji u međunarodnim učionicama.

Predavanja su na FOI-ju ovom prigodom održali SusanLoubet s francuskog tehnološkog učilišta ESIEA, JuditTrombitas i Norbert Nagy sa Sveučilišta u Pečuhu, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta L'Aquila u Italiji, profesor Glenn Smith sa Sveučilišta Južna Florida, profesor Tung- Chen Lin s Nacionalnog sveučilišta u Taipei-ju.

- Postigli smo velik uspjeh u internacionalizaciji, pa tako trenutno imamo 20-ak studenata sa partnerskih sveučilišta iz Francuske i Belgije koji borave kod nas na FOI-ju, a to je velik događaj za nas i za naš grad. Isto tako, trebamo potaknuti i naše studente da odu na međunarodnu razmjenu u zemlje partnerskih sveučilišta, stoga organiziramo ovaj događaj već dugi niz godina s tim ciljem - rekao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Tako je značajan broj studenata ovih dana na FOI-ju imao priliku čuti sve informacije vezane uz Erasmus+ studijski boravak te stručnu praksu u inozemstvu, a FOI su ispunili i informativni pultovigostujućih sveučilišta i partnerskih fakulteta.
Internacionalizacija je prioritet FOI-ja i radimo na tome već dugi niz godina. Želja nam je da otvorimo mogućnosti suradnje sa sveučilištima u zemljama s kojima do sada nismo imali suradnju, a to su primjerice Italija i Njemačka.

- Isto tako, želja nam je da proširimo suradnju i na azijske zemlje jer one gotovo svakodnevno pokazuju interes da njihovi studenti dođu kod nas studirati, stoga povećavamo broj predmeta na engleskom jeziku, a u konačnici cilj nam je da otvorimo studijski program FOI-ja na engleskom jeziku - naglasila je prodekanica za znanstvenoistraživački rad FOI-ja Nina Begičević Ređep.  Organizator Dana međunarodne suradnje na FOI-ju je Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja.

foi_international_days_-_produzeno.jpg

internationaldays-9.jpg

internationaldays-2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.